Avrasya, Yöneylem, Ada, Area, Alf, MetroPOLL, Artıbir, MAK, Asal, Piar, ORC, Tüsiar, Aksoy ve Themis şirketlerinin ekim ayı anket sonuçlarına göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nı az farkla geçiyor.

Ekim ayında araştırma şirketlerinin yapmış olduğu 14 seçim anketinin ortalaması alındı. Ortaya çıkan tabloda ittifaklar arasındaki rekabet dikkat çekti. Öte yandan bir parti gösterdiği yükselişle AK Parti’nin ardından ikinci sırada yer aldı.

14 anketin ortalaması alındı! İşte sonuçlar!

Seçimlere aylar kaldı, siyasi partiler çalışmalarına hız verdi. Anket şirketlerinin araştırmaları ise dikkat çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay bu kapsamda 14 kamuoyu araştırma şirketinin gerçekleştirdiği anketlerin ortalamaları alındı.

Tabloya göre AK Parti’nin yanı sıra sürpriz bir parti oyunu en çok artıran ikinci parti oldu.

Ekimde gerçekleştirilen 14 anketin ortalamasına göre AK Parti birinci sıradaki yerini korudu. İktidar partisi, yüzde 32,6 oy oranıyla zirvede yer aldı.

AK Parti’yi ikinci sırada takip eden ana muhalefet partisi CHP’nin oy oranı yüzde 26,6 oldu. Böylece ilk iki parti arasındaki fark yüzde 6 olarak ortaya çıktı.

İYİ Parti, yüzde 13,3 ile CHP’nin ardından gelen parti oldu. CHP’yi yüzde 10 oy oranıyla HDP dördüncü sırada izlerken beşinci sıranın sahibi yüzde 7,4 ile MHP oldu.

Diğer partilerin oy ortalamalarına göre sıralaması ise şu şekilde:

DEVA: Yüzde 2,3
Zafer: Yüzde 2,1
Gelecek: Yüzde 1,7
Yeniden Refah: Yüzde 1,4
Saadet: Yüzde 0,9
Memleket: Yüzde 0,7

AK PARTİ’DEN SONRA İKİNCİ OLDU!
Ortalamaların paylaşıldığı tabloda ayrıca partilerin oylarındaki değişimlere de yer verildi. Buna göre AK Parti yüzde 1,1 ile oyunu en çok artıran parti oldu. Gelecek Partisi’nin oyu ise yüzde 0,7 oranında arttı. Böylece Gelecek Partisi, AK Parti’nin ardından oyunu en çok artıran ikinci parti konumunu kazandı.