İki aylık buzağıya cinsel saldırıda bulunduğu DNA örnekleriyle kesinleşen G.E. hakkında, 'mala zarar verme' suçu oluşmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Buzağının sahibi Abdulkerim Gürbüz, 67 yaşındaki zanlının ceza almasını isterken, Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Avukat Alev Arsan da kararın hatalı olduğunu ve suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
ALINAN DNA’LAR UYUMLU ÇIKTI
Jandarma ekipleri tarafından gözaltına G.E. suçlamayı kabul etmedi. Şüpheli, kümes hayvanlarına zarar veren köpeğe bakmak için ahıra girdiğini ileri sürdü. Şüpheli G.E’den ve buzağıdan alınan örnekler ise Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na gönderildi. Gelen sonuçlarda G.E.’nin DNA’sıyla buzağıdan alınan DNA’nın uyumlu olduğu belirtildi.
HALUK LEVENT’İN İSİM İSYANI!
Bu arada sosyal dayanışma ve yardımlaşma platformu sayesinde yüzlerce kişiye destek ortamı yaratan Adanalı sanatçı Haluk Levent Sanığın adının açık yazılmamasına isyan etti.
AHBAP kurucu başkanı Haluk Levent, tepkisini şöyle dile getirdi:
“Yavru buzağı’ya tecavüz ediliyor. Tecavüzcünün DNA’sı uyumlu çıkıyor.
Sevgili gazeteci arkadaşlar!
Kesinleşmiş olayların faillerinin kimliğini lütfen açık yazın.
Yazın ki utanılsın!
Ben artık yazacağım.
Adı Gasım Erdoğan.”