Adana’da sağlık ve ilaç sektörüne yönelik 12.5 milyon liralık vurgun operasyonu kapsamında gözaltına alınan çete şüphelilerinden Eczanelerden Sorumlu İl Sağlık İşleri Başkan Yardımcısı Ecz. Yüksel Coşkun’un ifadesinin en son alınacağı öğrenildi.
Şüphelilere yönelik çapraz sorgu tekniği de uygulanacak.
İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerinin 1 yıldır süregelen istihbarat çalışmaları geçtiğimiz Cuma günü dev operasyonla noktalanmıştı.
Eczanelerden Sorumlu İl Sağlık İşleri Başkan Yardımcısı Ecz. Yüksel Coşkun ilk gözaltına alınan oldu, İfadesine de en son başvurulan kişi olacak.
Coşkun’un gözaltına alınan tüm eczacılarla telefon görüşmelerine takıldığı, bu ismin para transfer hareketinin titizlikle incelendiği edinilen bilgiler arasında.
‘Sorunlu birçok eczane sahibiyle’ de özel yemeklerde buluştuğu polisin dikkatini çeken bir nokta.
Haklarında gözaltı kararı alınan 46 kişiden 42’sinin yakalandığı çeteye yönelik şu iddialar gündemde:
Usulsüz reçete yazmak suretiyle haksız kazanç temin edilip kamu zararına sebebiyet vermek..
Kanser hastalarının tedavisi için kullanılması gereken ilaçların hastalar için kullanılmayıp Azerbaycan, Suriye, İran ve Irak gibi ülkelere sevki..
Yeşil reçeteye tabi uyuşturucu özelliği olan ilaçların reçetesiz satılarak uyuşturucu madde ticaretinin yapılması..
“Nitelikli Dolandırıcılık, Rüşvet ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarına yönelik soruşturma böyle başlatıldı.
Bu bağlamda Adana KOM Şube Eczanelerden Sorumlu İl Sağlık İşleri Başkan Yardımcısı Ecz. Yüksel Coşkun’un yanısıra Adana İl Sağlık Müdürlüğünde 4 doktor (Z.K., İ.K., M.D. ve A.K), 2 sağlık merkezi çalışanı, 2 biyolog, 9 eczacı, 13 eczane ile ilaç firması çalışanı ve 15 diğer şahıs olmak üzere toplam 46 şüpheliden 42’si yakalanarak gözaltına alındı.
Bu arada operasyon kapsamında ifadesi alınan Şifaveren Eczanesi’nin sahibi Zekeriya Gökalp’in bilgisine başvurulmasının ardından serbest bırakıldığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Bu gelişme Zekeriya Gökalp’in vurgunla bir bağlantısı bulunmadığı anlamını içeriyor.