İnsan düşünmeden edemiyor; niye acaba? Bir işadamı makam duvarında başka bir iş adamının fotoğrafını neden asar? Metin Güneş ile Cemal Kalyoncu’nun meslektaşlık dışında nasıl hatırı sayılı böylesine ilişkisi var? Para kardeşliği mi?
Metin Güneş kimdir derseniz? Bir aralar vergi rekortmeni idi. Batmanlı.
Unkapanı iyi bilirdi; şarkıcı-türkücü camiası pek yakından tanır onu; popülerdi bir daim. Muazzez Ersoy ile uzun yıllar yakın münasebeti oldu; hem gönül ilişkisiydi hem iş ortaklığı. Levent müzik şirketini kurdular.
Hatırlayın kuzum, “nostalji” serileri filan çıkardılar, milyon sattılar... O dönem esti geçti Muazzez Ersoy, adı “nostalji kraliçesi”ne çıktı o derece.
2000'lerin başıydı, araları limoni oldu ayrıldılar... Niye bilmem, karıştırmayayım şimdi; demem o ki on üç yıl sonra aşkları da iş ilişkileri de bir anda bitti…
Sonra Orhan Gencebay ile bir plak şirketi kurdu biliyorum Metin Güneş. Şimdi evliler, çoluk çocuğa karıştırlar isim vermeyeyim bazı şarkıcılar ile ilişkisi magazin sayfalarında yer aldı…
Gel zaman git zaman Metin Güneş Bey rotayı müzikten inşaat işlerine filan çevirdi.
Kalyoncular ile ortaklıkların başlaması o dönem hep!
Metin bey ile Cemal Bey İngiltere’de öğrenci iken tanışmışlar diye duydum. Müteahhit babaların çocuklarını İngiltere'de okutması pek modaydı bir zamanlar…
Arkadaşlık zamanla birlikte iş yapmalarına sebep oldu. İBB’den çok ihale aldılar Yaklaşık 15 milyar lira tutarı kadar, küçücük…
Ekrem İmamoğlu Bey gelince işleri bozuldu haliyle… Metin Bey inşaat işlerini bıraktığını açıkladı, geçen yaz…
Metin beyin dünya güzeli Gülnur’u tanıyan benim büyük toruna göre, Metin Güneş bey şimdi manken Irmak Atuk gizli nikah kıymış… Ayol aşiret reisisin yap davullu zurnalı bir düğün değil mi? Yok, yapmazlar, gizlerler magazin dünyasından ilişkilerini, evliliklerini.. Neyse canım, sıkıldım Metin Güneş’i yazmaktan…
OdaTv - Hürrem Elmasçı
Adana'da, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin adını taşıyan köprünün temeli, dönemin MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından 30 Mart 2016'da atıldı. Bahçeli'nin de temel atma törenine katıldığı köprü 215 milyon TL’ye Metin Güneş’in firmasına (MET-GÜN) ihale edildi. Köprünün, 2018 yılının Ekim ayında bitirilmesi hedeflendi. Aradan geçen 4 yılda köprünün sadece üçte biri tamamlandı.
CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kaynak sorunu nedeniyle duran projeyle ilgili bir açıklamasında, önceki belediye döneminde 215 milyona yapılması planlanan köprüye 120 milyon TL harcandığını, projenin daha sonra iptal edildiğini kaydetti.
İnşaatı yapan firmadan projeyi yenilemesini istediklerinde 600 milyon TL'lik bir tutarla karşılaştıklarını belirtti.
KARAYOLLARI DEVRALDI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 20 Ağustos’ta imzaladığı bir kararla, köprüyü mevcut haliyle devralacak olan Ulaştırma Bakanlığı’na (Karayolları Genel Müdürlüğü’ne) 700 milyon liralık kaynak aktarılmasını onayladı. Karayolları Genel Müdürlüğü, bu karar sonrasında köprünün kalan yapım işlerinin tamamlanması için ihale hazırlıklarını başlattı.
DEVLET BAHÇELİ’DEN İKİ İSİM ÖNERİSİ
Bahçeli, bu süreçte devreye girdi ve “Benim de bir hassasiyetim var. İsmimin köprüye verilmesinden dolayı Cumhur İttifakı'nın yıpratılmaya çalışılmasından endişe ediyorum” dedi ve şunları ekledi:
“Bu köprünün yapılması Adana için elzem. Trafiği rahatlatacak, Adana halkının hizmetine sunulacak. O nedenle ben bu köprünün yapılmasından yanayım. Ancak adının Devlet Bahçeli köprüsü olması yerine Recep Tayyip Erdoğan köprüsü olmasını öneriyorum” diye konuştu.
Bahçeli, ikinci öneri olarak “15 Temmuz 2016 Demokrasi ve Şehitler Köprüsü” önerisinde bulundu. Bahçeli’nin talebi üzerine, “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” adı verildi.
İHALEYİ YİNE MET-GÜN ALDI
Karayolları Genel Müdürlüğü, “15 Temmuz Şehitler Köprüsü”nün tamamlanması amacıyla ihale yaptı. İhale, “davetiye” usulüyle gerçekleştirildi, belli sayıda firma çağrıldı.
İhaleyi, projeyi üstlenen ancak finansman sorunları nedeniyle tamamlayamayan inşaat firması olan MET-GÜN (Metin Güneş) kazandı.
Köprü yapım çalışmaları sözleşmenin imzalanmasının ardından başladı.