1 tatlı kaşığı elma sirkesi tüketmek yetiyor! Meğer o sorunun çaresiymiş...

**Elma sirkesi** deyip geçmeyin. Bilinmeyen faydaları yeni sürprizler yapmayı sürdürüyor

YAŞAM - 07-05-2024 21:12

Elma sirkesi, genellikle mutfaklarımızda kullandığımız bir ürün olmasına karşın, keşfedilmemiş yararlarıyla adeta bir sürpriz paketi gibidir. Afiyet, sağlık ve güzellik dallarında sunduğu birçok getirinin yanında, natürel yapısıyla da en yagın ürünlerden biri olmayı başarmıştır.

Elma sirkesinin keşfedilmemiş yönleri size sürpriz yapmaya hazır.

Elma sirkesi, sadece salatalarda ve çorbalara tat katmakla yetinmeyip ayrıca temizlik bölümünde de oldukça tesiri bulunur. Fakat çoğu kişinin farkında olmadığı bir durum var: Elma sirkesinin sağlık ve güzellik alanlarındaki keşfedilmemiş özellikleri...

DURDURULAMAYAN HIÇKIRIĞIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Ayrıca elma sirkesi, bir türlü geçmeyen hıçkırık sıkıntısı gidermek için etkili bir çözüm sunar. Yalnızca 1 tatlı kaşığı elma sirkesi kullanarak hıçkırıktan kurtulmak mümkündür. Hıçkırık, çoğunlukla durdurulması zor bir rahatsızlık olabilir fakat su ile karıştırılmış elma sirkesi tüketildiğinde anında rahatlama sağlar.

 

CİLT SAĞLIĞINA KATKI SAĞLIYOR

Natürel asit kaynaklarının başında gelen elma sirkesi antimikrobiyal kabiliyetlere maliktir. Söz konusu özellikleri sayesinde, cilt güzelliğine katkı sağlayabileceği ve enfeksiyonlara karşı mücadele etmede yardımcı olacağı ortaya konmuştur. Fakat elma sirkesinin güneş yanığı acısına iyi geldiğine dair yeterli bir kanıt sunulamamıştır. 

Memorial.com.tr'nin aktardığı bilgilere göre; Elma sirkesinin yararlarını teker teker açıklandı. Yapılan incelemelerin neticesinde elma sirkesinin faydaları işte bu şekilde:

Protein, enzim ve probiyotik bakteri lifleri içeren elma sirkesi kullanımının birçok faydası vardır; Elma sirkesi, sindirim sorunları, cilt problemleri, kilo alımının önlenmesi, kepekleri azaltma ve kalp sağlığına yararları bulunur.

Elma sirkesinin faydaları şunlardır:

Elma sirkesi kan şekeri seviyesini dengelemeye yardım eder

Kilo vermeye yardımcıdır 

Kolesterolü düşürür

Kalp sağlığını iyileştirir

Vücuttaki zararlı bakterileri temizlemeye yardım eder

Vücudu toksinlerden arındırır

Akne gibi cilt lekelerini giderebilir

Bağırsak sağlığına iyi gelir

Saçtaki kepeği azaltabilir
 

Günün Diğer Haberleri