Bulgur pilavının lezzetini kaçıran hata; Hazırlarken aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor

**Bulgur pilavı** yaparken herkesin işine yarayacak öneri. Bu öneri sayesinde bulgur pilavı asla şişmiyor ve tane tane oluyor

YAŞAM - 10-05-2024 17:04

Bulgur pilavı, geleneksel Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan lezzeti ve doyuruculuğuyla ön plana çıkan bir lezzettir. Cacık ve yoğurt gibi tamamlayıcı ürünlerle birlikte tüketildiğinde lezzeti katlanır. Ayrıca besleyiciliği de artar.

Bereketli Anadolu topraklarının en özel ürünlerinden bulgur, besleyiciliği ve besin değeri bakımından pirinç pilavına göre daha doyurucudur. Ayrıca salça ile yapıldığı için çok daha lezzetli olur. Fakatb bulgur pilav pişirirken dikkat etmeniz gereken incelikler vardır. Bu incelikleri göz ardı etmeniz halinde bulgur pilavı lapa kalır ve kıvamı istediğiniz gibi olmaz. 

Yemek uzmanları, bulgur pilavı pişirirken özellikle dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için paylaştı. İşte bulgur pilavı yaparken aklınızda bulunması gereken öneriler:

MUSLUK SUYU YERİNE İÇME SUYU KULLANIN...

Bir başka yaygın hata, bulgur pilavı hazırlarken musluk suyu kullanmaktır. Bu hatadan kaçınmak önemlidir çünkü musluk suyu içerisinde bulunan kireç, bulgur pilavının tadını olumsuz etkileyebilir. Aynı uyarıyı pirinç pilavı yaparken de göz ardı etmemekte fayda var.

BULGURU ÖNCESİNDE ISLATMAYIN

Bulguru pişirmeden önce yıkamanın büyük bir hatası olduğunu söyleyebilirim. Bulguru pirinç gibi suda bekletmeye veya yıkamaya gerek yoktur. Eğer bulguru yıkarsanız veya suda bekletirseniz, sonuç olarak yapacağınız bulgur pilavı pek lezzetli olmayacaktır.

LAPA OLMAMASI İÇİN ÖLÇÜLERİ DOĞRU KULLANMALISINIZ

Lezzet.com.tr'de paylaşılan içeriğe göre, Pilavın lapa olmasında en önemli sebep ölçüleri doğru bir şekilde kullanmamaktır. Pilav yapımında 1 bardak pirince, 1,5 veya 2 bardak su ekleyerek ilerlemeniz gerekir. Ölçüleri aynı oranda arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Pilavı suyun içerisinde çok fazla bekletmek, lapa olmasına yol açar.

LEZZET VERMEK İÇİN TAVUK SUYU...

Bulgur pilavının lezzetini artırmak ve daha sağlıklı yapmak için bulyon yerine tavuk suyu kallanmalısınız. Tavuk suyu yerine et suyu da kullanabilirsiniz. Lokanta usulü bulgur pilavı yaparken ustalar kesinlikle tavuk veya et suyunu kullanıyor.

Malzemeler:

1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 su bardağı bulgur
2 adet domates
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

Bir tencerenin içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ve göz kararı sıvıyağ ekleyin.
Küp küp doğradığınız soğan ve biberleri ocağa alıp kavurun.
Rendelediğiniz domates ve salçayı da tencereye alıp kavurun.
Salçanın kokusu çıkınca yıkadığınız bulguru tencereye alın.
Tuz ve karabiberi alıp birkaç dakika kavurun.
Ardından sıcak suyu tencereye alın.
Su kaynayınca ocağın altını kısın.
Pilavınız ağır ateşte yavaşça suyunu çekecektir.
Pilav suyunu çekince demlenmeye bırakın.
Ardından servis edebilirsiniz.

Kaynak: Lezzet.com.tr, Yeniakit.com.tr Derleme: Objektifa.com
 

Günün Diğer Haberleri