Hazırlayın, bekletin ve toz haline getirip ekleyin! Açmayan çiçeklerin tek formülü bu... Çicek coşuyor

Tatlılara, çaya, kahveye, yemeklere ve çoğu içeceğe eklenen şeker ayrıca çiçekleri de costuruyotmuş. Peki iyi ama toz şeker çiçeklere nasıl verilir?

YAŞAM - 04-05-2024 23:58

Salonda veya balkonda çiçek bakımı yaparken öğrenmeniz gereken bahçecilik sırları var. Bu bilgiler sayesinde çiçekleriniz saksıdan taşım taşım taşacak. Peki iyi ama çiçek bakımı yaparken nelere dikkat edilmeli? 

{#news-12051}

Evde çiçek bakımı, düzen ve periyodik bakım gerektirir. Kesinlikle ilk olarak çiçeklerinize düzenli bir bakım planı oluşturarak işe başlamalısınız. Çiçeklerin nazlı ve ilgi isteyen bitkiler olduğunu unutmamanız gerekir. Bu nedenle bir bitkinin ihtiyacı olan su, güneş, sıcaklık, ısı ve konumu gibi konulara hassasiyet göstermeniz gerekmektedir. Çok fazla su isteyen bitkilerle az su isteyen bitkileri, güneş ışığını çok seven bitkilerle az seven bitkileri asla karıştırmamalısınız. Tüm bu dikkat edilmesi gereken hususların dışında milliyet.com.tr'de muhteşem bir öneri paylaşıldı:

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER YETİYOR...

Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor. Fermente olan şeker çiçeklerin dallarını coşturarak toprağı da besliyor. Sadece 1 yemek kaşığı toz şeker serpmek yetiyor

ŞEKER YOKSA GAZOZ DA OLUR

Evde toz şeker yoksa onun görevini aynı şekilde yapacak gazoz da çiçeklere olumlu yönde etkide bulunur. Gazozun da içerisinde yer alan şeker sayesinde çiçekler daha hızlı ve daha sağlıklı şekilde büyür. 

HİÇ BİR ŞEY YOKSA YUMURTA SUYU KULLANIN...

Sabah kahvaltıda haşladığınız yumurtanın suyunu lavaboya döküyorsanız bundan sonra boşuna ziyan etmenize gerek yok. Çünkü haşlanmış yumurta suyu içerisinde bulunan protein ve kalsiyum çiçeklerin büyümesine katkı sunar. 

Hurrriyet.com.tr'de ise aspirinin çiçek bakımındaki etkisine değinildi ve, "Aspirin, çiçeklerin canlı kalmasında kesin ve etkili bir çözümdür. Çiçeklerinizi sulamadan önce suyun içine bir parça toz haline getirilmiş aspirin ilave edin. Üç günde bir vazodaki suyu değiştirerek çiçeklerinizin ilk günki tazeliğini koruyabilirsiniz." önerisinde bulunudu.

Kaynak: Objektifa.com
 

Günün Diğer Haberleri