Kılıçdaroğlu CHP’sinin FETÖ Sicili…

GÜNCEL - 29-04-2024 12:01


Ali PEKMEZCİ Yazdı 

Kemal Kılıçdaroğlu, 2013'de bir CHP genel başkanının 37 yıl aradan sonra ilk kez gerçekleştirdiği ABD ziyareti öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Kılıçdaroğlu, ‘Gülen’le görüşecek misiniz’ sorusuna ‘hayır görüşmeyeceğim’ demedi; ‘bunu ona sorun’ karşılığını verdi. Bu arada dikkat çekici bir durum olarak 2013’te CHP heyetleri arkası arkasına ABD’ye üç ayrı ziyaret gerçekleştirdi. 

Aydınlık Gazetesi de o tarihte “CHP’nin üst düzey yöneticileri, gizli kapaklı Pensilvanya ziyaretleri yaparak iktidar olma kavgası veren bir Cemaat’le kapı açmaya çalışıyorlar.” iddiasında bulundu. 

13-14 Mart 2013’te TUSKON’un ABD’deki Türk-Amerikan Konvansiyonu etkinliğine CHP kalabalık bir heyetle katıldı. Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Bülent Tezcan’la birlikte, milletvekilleri Faik Tunay, Engin Özkoç ve dönemin Adana milletvekili Ali Demirçalı heyette yer alan isimlerdi.

Ancak gelişmeyle ilgili olarak “CHP'li 5 milletvekilinin, özel davetle terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'i ABD'de ziyaret ettiği ortaya çıktı" iddiasında bulunuldu.

Haberin kaynağı ise CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın Twitter'da 13 Mart 2013'te yaptığı paylaşımdı. Yarkadaş, o paylaşımında 5 CHP'linin Gülen'in davetlisi olarak ABD'ye gittiğini ileri sürmüştü.

Yarkadaş'a göre o vekiller, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, dönemin Genel Sekreter Yardımcısı Ali Demirçalı, eski vekil Faik Tunay ve dönemin Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'dı.

Yarkadaş, kendisine ait haber içerikli internet sitesinde yer verdiği ve sonradan sildiği bu bilgileri Twitter'da ‘CHP'liler Fetullah Gülen'in konuğu’, ‘Fetullah Gülen'in davetlisi olarak ABD'ye giden 5 vekilden 4'ünün ulusalcı olması dikkat çekici: Tezcan, Günaydın, Özkoç ve Demirçalı’ ve ‘CHP'liler bu haberi konuşacak - Fetullah Gülen'in davetlisi olan CHP'lilerden ilk açıklama’ ifadeleriyle paylaşmıştı.

Yarkadaş, 20 Ekim 2013'te Gülen'in CHP'li milletvekili Gürsel Tekin'i aradığına yönelik paylaşımda da bulunmuştu. Tekin ise, ‘Gülen annem için aramıştı’ cevabını vermişti.

Bu haberde, FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkartılmaması yönünde AKP iktidarına sert eleştiriler yöneten CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu dönemindeki geçmiş sicilini ortaya koymaya çalıştık.

Günün Diğer Haberleri