Öğretmenlere güzel haber! Öğretmen maaşlarına zam geliyor

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile öğretmen maaşlarının artması için görüştü. Yapılan görüşmenin detayları merak konusu oldu. İşte detaylar…

EKONOMİ - 27-04-2023 12:28

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen maaşı ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdi. Maaşların arttırılması yönünde gerçekleştirilen görüşmenin detayları milyonlarca öğretmen tarafından merak konusu oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Önemli Görüşme!

Küresel ve yurt içi piyasalarda yüksek enflasyon rakamları ile mücadele devam ediyor. Bu bağlamda küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler yakından takip edilmelidir. Uluslararası ekonomik sistemde ülkeler birbirine karşılıklı bağımlılık teorisi kapsamında entegre bir yapı içerisinde hareket etmektedir. Dolayısı ile yaşanan en ufak olumlu ya da olumsuz gelişme dünyanın öbür ucundaki ekonomiyi etkileyebilecek potansiyelde olduğunu ifade edebiliriz. Tabi burada ulusal ekonomiler yani yurt içi piyasalar kendi güvenliğini koruma açısından en iyi politikaları üreterek varlığını en az zarar ile devam ettirmeye çalışıyor. 
Yüksek enflasyon rakamları ile mücadelenin devam ettiği piyasalarda giyim, gıda, enerji ve daha birçok alanda hayat pahalılığının kendini hissettirdiğini ifade edebiliriz. Dolayısı ile öğretmen maaşları ile her geçen gün geçinmenin daha da zor olduğunu ifade edebiliriz. Bu bağlamda sahada çalışan binlerce öğretmenin maaşlara zam isteği Milli Eğitim Bakanına iletiliyor. Dolayısı ile Milli Eğitim Bakanı da sahadan gelen istekleri sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ a ileterek önemli bir görüşme gerçekleştirdi. 

Öğretmenlere Zam Geliyor!

Bir toplumun olmasa olmazları olan öğretmenlerin düşük maaş alması oldukça tepki toplayan konular arasında yer almaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren ve onları geliştiren öğretmenlerin değeri paha biçilemez. Dolayısı ile onların bunca emeğine karşılık olan haklarının da yeterli seviyede olması gerekmektedir. 

Günümüz eğitim sisteminin zorluklarını da göz önünde bulundurduğumuz zaman oldukça zor bir meslek olan öğretmenliğin ne kadar kutsal bir görev olduğu kelimelerle anlatılamayacak kadar değerli olduğunu ifade edebiliriz. geleceğin doktor, hakim, savcı, mühendis, öğretmen ve daha birçok mesleğinin inşasının temelini atan öğretmenlerimizin maaşlarında iyileştirme yapılması talepleri Milli Eğitim Bakanlığına iletildi. Bakanlık bu çağrıya sessiz kalmayarak oldukça önemli görüşmeler yapmaya devam ediyor. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen maaşının arttırılması ile ilgili olarak sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdi. 

En düşük memur maaşının öğretmenlere ait olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Bundan kaynaklı ay sonunu zor getiren öğretmenler aynı zamanda yüksek enflasyon rakamları karşısında da zorluk çekmektedirler. Dolayısı ile eriyen maaşlarının hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığı binlerce öğretmen tarafından dile getirilmiştir. Milyonlarca öğretmenimiz ay sonu derdi ile uğraşırken aynı zamanda uzun zamandır da ek zam talebinde bulunmaya da devam etti. Konu ile ilgili yapılan görüşmeler milyonlarca öğretmen tarafından merakla takip edilmektedir. 

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşına zam yapıldığı açıklaması yapmıştı. Yapılan zam haberlerinin ardından gözler asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağına çevrilmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret ile ilgili olarak ara zam yapılacağını belirtse de memur ve emekli maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağı yönünde açıkla yapmamıştı. 

Kariyer basamakları ile belli iyileştirmeler yapılmasına rağmen öğretmen maaşlarının yüksek enflasyon karşısında değer kaybettiğini ifade edebiliriz. Bundan kaynaklı binlerce öğretmen ek zam taleplerinde bulundu. Konu ile ilgili olarak gazeteci Mahmut Özay yaptığı paylaşım ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’ in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile öğretmen maaşlarına ek zam konusunda görüşme yaptığı yönünde oldu. Özay, “Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin maaş artışı için devrede. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir görüşme yaptı. Sahadan gelen talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği öğrenildi” ifadelerini kullandı.

Günün Diğer Haberleri