“Savaş Lobisine Destek Veriyorsunuz”

GÜNCEL - 18-06-2025 07:40

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelttiği dış politika eleştirisine tepki göstererek, "Dış politika gelişmelerinde hiçbir şekilde doğru yerde durmayı başaramıyor. Dünya böyle bir durumda iken Özgür Özel’in Cumhurbaşkanımızın Filistin hassasiyetini sorgulamaya kalkması tam bir siyasi şuursuzluktur. Cumhurbaşkanımızın Filistin hassasiyetine ve İsrail’in İran’a saldırısı karşısındaki duruşuna saldırması, savaş lobisine destek vermekten başka işe yaramaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. İsrail ve İran arasında beş gündür süren karşılıklı çatışmalar ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından bahsederken Erdoğan'ın dış politikasını eleştiren Özel, "Trump gözünün içine baka baka Erdoğan'ın soykırıma susuyor. Tehciri oradaki Filistinlileri oradan sürmeyi oralara kumarhane yapmayı, İsrail'in tapulu malı yapmayı önündeki hidrokarbon yataklarını denizdeki Avrupa'ya 100 yıl yatıyor. 100 yıl. Oralara çökmeyi planlamış, programlamış bizimkiler de sus pus oturuyor" dedi.

Özel, "Siz Filistin meselesinde neredesiniz? Trump Filistin'i boşaltırken neredesiniz? Oraları kumarhane yaparken neredesiniz? Önündeki hidrokarbon yataklarına, doğalgaza çökerken neredesiniz? Suriye'de kafasına göre bir taksimle bir planlamayla kimselerin bilmediği tali bir göreve razı olmanızın bugün de İsrail'in İran'ı vurması karşısında Trump'a ağzınızı açamayışınızın sebebi ne? Neyi takas ediyorsunuz? Türkiye'nin hangi menfaatleriyle hangi şahsi menfaatleri takas ediyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özel’in Erdoğan'a yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın İsrail’in İran’a yönelik saldırısı karşısında yürüttüğü diplomasiyi övdü ve Özgür Özel’in tutumunu siyasi şuursuzluk olarak nitelendirdi. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin hassasiyetini ve dış politikasındaki liderliğini sorgulamanın, sadece savaş lobisine hizmet edeceğini öne sürdü.

Günün Diğer Haberleri