TBMM Şimdi Onayladı! 5 Yıl Erken Emeklilik Geliyor!

TBMM, erken emeklilik bekleyenlerin 5 yıl daha önce emekli olmalarını sağlayacak. Peki SSK Bağ-Kurluların primlerinde nasıl bir değişiklik yaşanacak işte detaylar...

EKONOMİ - 02-05-2024 17:13

Küçük esnaflar ve diğer Bağ-Kur sigortalıları için emeklilik süreci önemli bir döneme giriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) duyurduğu yeni düzenlemeler ile Bağ-Kur sigortalıları, erken emeklilik hayallerine kavuşmaya bir adım daha yaklaşıyor. İşte yeni düzenlemenin detayları ve sağlayacağı avantajlar:

Prim Şartı Hafifleyecek SGK'nın getirdiği düzenleme, özellikle küçük esnafları hedef alıyor ve onların erken emeklilik şansını artırıyor. Bu yeni yasal düzenleme ile prim günü şartı 9.000'den 7.200'e düşürülüyor. Bu, berberlerden bakkallara, kuaförlerden kahvehane sahiplerine kadar geniş bir yelpazede küçük işletme sahiplerinin emeklilik yaşını önemli ölçüde düşürüyor. Küçük İşletme Sahiplerine Müjde Yeni düzenleme, küçük işletme sahiplerini destekleyerek onların iş yükünü hafifletmeyi ve yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan öncülüğünde hazırlanan bu yasal değişiklik, erken emeklilik imkanlarını genişleterek Bağ-Kur sigortalılarının yüzünü güldürecek. Kadınlara da Erken Emeklilik Kadın Bağ-Kur sigortalıları için sunulan doğum borçlanması da bu düzenleme ile destekleniyor. Kadınlar, 3 çocuk için yapacakları doğum borçlanması ile toplamda 6 yıl prim günü kazanabilecek. Bu, kadınların emeklilik sürecini daha da hızlandıracak ve onlara ek mali destek sağlayacak. TBMM'den Ne Zaman Geçecek?

Bu düzenlemeler yakında TBMM'ye sunulacak olan 2. Torba Yasa ile yasalaşacak. Yasa tasarısının kabul edilmesiyle birlikte, 8 Eylül 1999 öncesinde işe başlamış Bağ-Kur sigortalıları için erkeklerin ve kadınların 7.200 prim günü ile emeklilik hakları tanınacak. Bu, Türkiye'deki milyonlarca Bağ-Kur sigortalısına erken emeklilik kapısını aralayacak.

Günün Diğer Haberleri