Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un da aralarında olduğu 9'u tutuklu 13 sanığın yargılandığı davada mahkeme, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 19-20 Ocak'a ertelemişti. Karar duruşması bugün başladı. 

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un da aralarında olduğu 9'u tutuklu 13 sanığın iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılıp alıkonulması ve bir doktorun tehdit edilmesiyle ilgili 30 yıl 6 ay ile 38 yıl 6'şar aya kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle yargılanmasında sona gelindi. 

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Alparslan Kuytul ve Erol Ardıç ile diğer tutuklular E.T, E.E, R.T, U.B, R.B, A.A, ve V.T. bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılıyor. Tutuksuz A.B, H.A, Ş.S. ve Y.T. ile avukatları ise mahkeme salonunda hazır. 

Savunması alınan sanık Alparslan Kuytul, bir önceki duruşmada yaklaşık 8 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek bir suç örgütü olmadıklarını öne sürmüştü. 

Bu arada sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Alparslan Kuytul “Arkadaşlarımızın daha önce avukatlığımızı yapmış olan Adem Tural'ın şimdi Koray Sarısaçlı’nın avukatlığını yapmasına şaşırdıklarını duydum.” dedi.