14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem milletvekiliği seçimlerine yönelik aday listelerinin YSK’ya verilmesine saatler kala Ankara alabildiğine hareketli. 

MHP’nin Adana milletvekili adayılarını dün gece açıklamasının ardından gözler CHP’ye çevrildi. Cumartesi günü (yarın) toplanması beklenen CHP Parti Meclisi’nde Adana aday listesi de son şeklini alacak. 

CHP LİSTESİNDE BİR ‘DEVA’LI MI? 

Öncelikli olarak Adana listesinde bir DEVA Partili isme yer verilmesi gündemde. Hatta kuvvetle muhtemel. Seçim tahmininizi yerelde bir de bu ihtimali göz önünde bulundurmak suretiyle yapmanız gerekecek. 

Bilindiği gibi iki parti arasında süregelen görüşmelerde Sadullah Kısacık’ın adı masaya getirilmişti. 

Son anda iş bozulmazsa, Sadullah Kısacık CHP’de seçilebilecek bir yerden DEVA’nın kontenjanı olarak milletvekili adayı gösterilecek. 

Bu konuya dair istişarerelerin bugün sonuçlanarak netleşmesi  bekleniyor. 

MEVCUT VEKİLLER AYNEN KALACAK GİBİ…

Bu arada editörümüz Ali Pekmezci’nin edindiği Ankara kaynaklı bilgilere göre, çok büyük bir son dakika değişikliği olmaması halinde mevcut dört milletvekili yeniden aday gösterilecek. Köklü bir değişim çok büyük sürpriz olarak kabul edilebilir. Ancak sıralamanın 2018’deki gibi olmaması da ihtimal dahilinde. 

Bunlar arasında belki sadece bir isim fire olarak değerlendirilebilir. Mevcutlar noktasında olabilecek en kötü senaryo şu; Burhanettin Bulut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Ayhan Barut’tan sadece birinin listede yer almama ihtimali var. Ama çok zayıf görünüyor; çünkü seçim süreci çok sınırlı bir zaman dilimi içeriyor.  

CHP LİSTESİNDE ZEYDAN KARALAR FAKTÖRÜ 

Bu arada Adana BŞB Başkanı Zeydan Karalar, Dt. Mustafa Bilgilioğlu ve Murat Öztanröver’in de sıralamanın üstlerinde yer alabilmesi için genel merkez nezdinde görüşmelerine devam ediyor. Bilgilioğlu’nu kabul ettirip ettiremeyeceği yarın netleşecek; kafasında elbette ki alternatif başka isim-isimler (Dr.Hasan Boğa) bulunuyor. 

Dr. Rıza Mete ise tekrar şansını deneyenlerden. Tıpkı onun gibi 2018 genel seçim adaylarından Dt. Osman Berke Duvan da (Faik Öztrak’ın gözdesi) aynı yolu izliyor. 

Cumartesi günkü Parti Meclisi’ni çok sıkı takip etmek gerektiği ortada. Bir olağanüstülük yaşanmadığı takdirde Adana CHP’nin seçim fotoğrafı üç aşağı beş yukarı yazıldığı gibi.