İYİ Parti lideri Meral Akşener’in listeler YSK’ya verilmeden saatler önce sol gösterip sağ vurması Adana’da ülkücü camia da büyük çalkantıya yol açtı. 

Akşener, kendi yazdığı üyelerle temayülden birinci çıkan Göktürk Boyvadaoğlu’nu üçüncü sıraya çekip Adana listesinin birinci sırasına ‘Ülkücülerin Başbuğu” Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş’i yazdı. Bu beklenmedik bir gelişmeydi. 

MHP cephesinde ise ikinci sırada yer alan ve milletvekilliği yaptığı 5 yıl boyunca Adana’ya sadece üç ya da dört kez gelen Ayşe Sibel Ersoy gerçeği var. Bu isimden zaten huzursuz olan ülkücü tabanın kafası, Ayyüce Türkeş’in İYİ Parti listesinde bulunması nedeniyle iyice karıştı. 

Gerçekten zor seçenekler!

Bu arada MHP Adana listesini genel merkezin (Devlet Bahçeli) yazmasına karşın fatura MYK üyesi Adana milletvekili Muharrem Varlı’ya kesiliyor. Sorumlu olarak bu isim gösteriliyor. Bakalım Varlı sahada bu handikapları nasıl aşacak! 

Siyasi kamuoyu bu partinin Adana’da sadece bir milletvekili çıkarabileceğinden söz ediyor. Hatta onun da kesinliği tartışma konusu ediliyor.