Akif Kemal Akay başkanlığında üreten ve paylaşan belediyecilik anlayışıyla tarımsal üretimi teşvik edip öncü çalışmalara imza atan Seyhan Belediyesi, kırsal kalkınma hizmetleri kapsamında hayvancılık yapan üreticilere yönelik desteklerine bir yenisini daha ekledi. Yemle birlikte önemli girdi maliyetlerinden biri olan koruyucu hayvan sağlığı hizmetleri Seyhanlı üreticilere ücretsiz olarak sunulmaya başlandı. Girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle zor günler geçiren üreticilere nefes aldıran uygulama için Başkan Akif Kemal Akay’a teşekkür eden üretici Yağmur Gök, “Bize bu desteği verdiği sürece ben bu hayvancılığı yapmaya ve devam etmeye karar veriyorum. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. İyi ki var” dedi. 

 
HAYVANCILIK YAPAN ÜRETİCİLERE DESTEK PROJELERİ
 
Kırsalı kalkındırma hedefi doğrultusunda, Seyhan Kent Konseyi işbirliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirilerek “Seyhan Kırsal Kalkınma Meclisi”ni kuran Seyhan Belediyesi, kırsalda tarım ve hayvancılık yapan üreticilere derman olacak projeleri art arda hayata geçiriyor. 
 
ÜCRETSİZ KORUYUCU HAYVAN SAĞLIĞI HİZMETİ VERİLMEYE BAŞLANDI
 
Üreticilerin girdi maliyetlerini düşürebilmeleri için bin dönüme yakın büyüklükteki üç merayı ıslah edip hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin hizmetine sunan Seyhan Belediyesi, koruyucu hayvan sağlığı hizmetlerini de ücretsiz olarak sunmaya başladı. 
 
HASTALIKLARDAN KORUYAN AŞI UYGULAMASI
 
Belediye personeli olan veteriner hekim, zooteknist ve veteriner teknikerinden oluşan ekip Seyhan kırsalında büyükbaş hayvancılık yapan üreticileri ziyaret ederek, hayvanları olası hastalıklardan koruyan aşıları yapıyor. 
 
SÜT VERİMİNİ VE KALİTESİNİ ARTIRACAK VİTAMİN DESTEĞİ
 
Çalışma sırasında hayvanların beslenme ve meme kontrolleri de gerçekleştirilerek hem hayvanların bağışıklık sistemini güçlendirmeye hem de Seyhanlı yurttaşlara sunulan sütlerin verim ve kalitesinin artmasına yönelik olarak iç ve dış parazit ile vitamin uygulamasını gerçekleştiriliyor.  Sürdürülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar binden fazla büyükbaş hayvana gözlem, beslenme kontrolleri, meme sağlığı takibi vb. önleyici sağlık uygulamaları gerçekleştirildi. 
 
ÜRETİCİYİ EKONOMİK OLARAK DA RAHATLATIYOR
 
Hayvancılığın sıkıntılı günlerden geçtiğini ifade eden Seyhan Belediyesi Veteriner Hekimi Emrah Çelikkol, yem maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle üreticilerin umutsuz bir durumda olduğuna dikkati çekti. Çelikkol, “Böyle bir durumda kendilerine bir yardım eli uzandığında hiç olmazsa kendilerini güvende hissediyorlar. Vatandaş bu uygulamaları rutin olarak yapamıyor çünkü maliyetli. Bizim bunları yapmamız vatandaşı hem ekonomik olarak hem de sağlık açısından rahatlatıyor” dedi.
 
GÖK: BU DESTEK VERİLDİĞİ SÜRECE HAYVANCILIK YAPACAĞIM
 
Seyhan Belediyesine ve Başkan Akif Kemal Akay’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Büyükbaş hayvancılığı yapan Yağmur Gök, “Bu desteğinden çok memnunuz. Bize bu desteği verdiği sürece ben bu hayvancılığı yapmaya ve devam etmeye karar veriyorum. Biz kendisine çok teşekkür ediyoruz. İyi ki var. Kendi o kadar bana destek verdi ki ben de en az o kadar kendisine karşı sütümle, ürünümle kendisine destek olmasını istiyorum” diye konuştu. Hayvancılık yaparken yem fiyatlarının yüksekliği nedeniyle çok sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Gök  Seyhan Belediyesi tarafından verilen desteğin kendileri için çok önemli ve anlamlı olduğunu söyledi.