"Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” sıralamasında 20. sırada, Adana’da ise birinci sırada yer alan SASA’nın hisselerinin yüzde 84,80’ine de sahip olan Erdemoğlu Holding asgari ücrete yönelik açıklama yaptı. 

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, asgari ücretten tasarrufu doğru bulmadıklarını belirterek, "Bu dönemde özellikle ücretli çalışanlar enflasyon nedeniyle ciddi bir baskı altında. Ben haklıyım sen haklısını bir kenara bırakıp aynı gemide olduğumuzu düşünmek zorundayız" dedi.

7 Aralık’ta gerçekleşmesi beklenen ilk toplantı öncesi, asgari ücretin hiçbir dönemde 500 doların altına düşmemesi gerektiğini vurgulayan Erdemoğlu, "500 doları baz aldığımızda şu anki dolar kuruna göre asgari ücretin minimum 9 bin TL olması gerekiyor. Ancak yılbaşından sonra dolar da artar. O nedenle asgari ücretin 10 bin TL olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu rakamı destekliyoruz" diye konuştu. Kendi grup şirketlerinden asgari ücretle çalışanın olmadığını anlatan Erdemoğlu, "Bizde bu oran zaten hep daha yukarıda oldu. Yeni zam sonrasında da üstünde veririz" ifadelerini kullandı.