Adana Ticaret Borsası (ATB) Olağan Ekim Ayı Meclis toplantısında konuşan Başkan Bilgiç, “Önümüzdeki 4 yıl içerisinde Allah ömür verirse güzel hizmetlere imza atacağız. Birlik beraberlik içerisinde yeni hedeflerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

BAĞIŞ, “TARIMSAL ÜRETİMDE SAĞLANAN KATMA DEĞER 12 MİLYAR TL’DİR”

ATB Meclis Başkanı Osman Bağış açtığı meclis oturumunda Adana’nın toplam 1.403,00 hektar yüzölçümünün yüzde 38’inin tarım alanı, yüzde 41’inin orman, yüzde 4’ünün çayır, mera alanı, yüzde 17’sinin iskan su yüzeyi ve sanayi alanı olduğunu hatırlatarak “Çukurova toprakların tarımsal üretim potansiyeli bakımından Türkiye’de ilk sıraları almaktadır” dedi.

Meclis Başkanı Bağış, “Adana’da 539.000 hektar tarım alanı bulunmaktadır. Yüzde 79’u tarla arazisi, yüzde 14’ü meyve alanı, yüzde 7’si ise sebze arazisidir. Tarım alanlarının yüzde 73’ü baraj gölleri sulama sistemleri ve nehirler sayesinde sulanabilen tarım arazileridir. Tarımsal üretimde sağlanan katma değer 12 milyar TL’dir. Adana’da üretilen tarımsal üretim ve tarım adayalı sanayi ürünlerinin ihracat değeri 959 milyon dolar olup, ilimiz toplam ihracatının yüzde 39’unu oluşturmaktadır” diye konuştu.

BAŞKAN BİLGİÇ, “YENİLİKLERE DEVAM EDECEĞİZ”

Seçimler sonrasında gerçekleştirdikleri olağan meclis toplantısında tüm meclis üyeleri ve diğer organlarda görev alanları tebrik ederek başarı dileyen Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç ise yaptığı aylık değerlendirme de “Önümüzdeki 4 yıllık süreçte birlik beraberlik içerisinde yeni hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Adana’yı en üst noktaya çıkaracak güzel hizmetler yeni projeler ortaya koyacağız. Yeniliklerimiz devam edecek” dedi.

ADANAMIZDAN MİNNACIK BİR PARÇA DAHİ VEREMEYİZ

‘Osmaniye İli Büyükşehir yapılacak. Ceyhan ve Yumurtalık oraya bağlanacak’ sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını ifade eden Başkan Bilgiç, “Olmayacak söylemlerde bulunulmamalı. Konuşulması bile gereksizdir. Dedikodudan ibarettir. Lütfen kimse gereksiz söylemlerde bulunmasın. Ceyhan Enerji Üssü olacak bir ilçemiz. Adanamızdan minnacık bir parça dahi verilmeyeceği inancındayız. Başka yerlere bağlanmasına asla müsade edilmez. Adananın gündemi nasıl daha gelişerek büyürüz, ilerleriz olmalıdır.”

TARIM FUARINA KATILIMINIZI BEKLİYORUZ

1 Kasım’da açılacak Adana Uluslararası Tarım Fuarına Tarım Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin de katılacağını belirten Başkan Bilgiç, “Adana fuarlar, festivaller şehri olma yolunda hızlıca ilerliyor. Yakın zamanda Mobilya Fuarı ile Lezzet Festivalimizi yoğun katılımla gerçekleştirdik. Gelenler çok mutlu ayrıldı. Kent katma değer kazandı. Bu başarıyı Tarım Fuarımız ile devam ettireceğiz. Çünkü Tarımın Başkenti olan ilimizde bu ayrı bir öneme sahip. Fuar alanında ilimiz oda - borsaları temsilen bizim ATB Standımız olacak. Tarım paydaşlarımızın tamamını bu fuara katılmaya standımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz. Fuarlara, festivallere katılım oranı kenti güçlendirir. Ticareti ve iç turizmi canlandırır. Dünya Bankası yetkilileri ile bir araya gelerek yaptığımız görüşmede Dünya Bankası tarafından ülkemizde ki yapılacak yatırım kalemlerine sağlanacak finansman destekleri konusunda bilgi aldık. Adanamız için Kapalı Devre Sulama Sistemi içinde destek talebinde bulunduk. Konunun takipçisi olacağız, olumlu sonuçlanması için gerekli çaba ve gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATB Gündem maddelerine geçildi.