CHP’ye yakınlığı ile bilinen Kemal Özkiraz yönetimindeki AVRASYA, Kasım ayı anket sonuçları ortalamasına göre ittifakların ne kadar milletvekili çıkaracağı tahmininde bulundu.

Özkiraz, saat 00.00’da gerçekleştirdiği yayında ilk olarak Adana’ya yönelik tahminde bulundu. 

AVRASYA’ya göre, yüzde 33 ile Adana’da birinci parti konumunda olan CHP 6 milletvekili çıkartıyor. Yüzde 24’lük oya sahip olarak gösterilen AK Parti ise 4 milletvekilliği elde ediyor. 

Kemal Özkiraz Adana’da İYİ Parti’nin 3, HDP’nin de 2 milletvekili çıkartacağını ileri sürerken MHP’nin Adana’da milletvekili çıkarma şansının bulunmadığını iddia etti. Yayında bunu ironik bir durum olarak değerlendirdi. 
 

Türkiye genelinde seçim tahminleri de ittifaklı ve ittifaksız olarak ayrı ayrı rakamlandıran AVRASYA, her iki ihtimalde de 51 milletvekilliğinin ittifaklar arası yer değiştirme olanağına sahip olduğunu vurguladı. 

Ayrıca Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı’nın çıkaracağı milletvekili sayısını birbirine yakın olarak değerlendiren Özkiraz’a göre HDP 71-76 arasında değişen bir rakamda milletvekiline sahip olacak. Kalan milletvekili sayısı ise iki ittifak arasında dengeli bir biçimde dağılacak.