GAZİANTEP'te, 2016 yılında terör örgütü DEAŞ tarafından kına gecesine yönelik düzenlenen canlı bomba saldırısında bir bacağını kaybeden Aycan Yağız (11), yeni protezine kavuştu.

GAZİANTEP'te, 2016 yılında terör örgütü DEAŞ tarafından kına gecesine yönelik düzenlenen canlı bomba saldırısında bir bacağını kaybeden Aycan Yağız (11), yeni protezine kavuştu. Saldırıya dair bir şey hatırlamadığını gözyaşlarıyla anlatan Yağız, yeni protezine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Gaziantep'te 20 Ağustos 2016 tarihinde Beybahçe Mahallesi'nde, Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin düğünü öncesi yapılan kına gecesine, DEAŞ terör örgütü tarafından canlı bomba saldırısı düzenlendi. DEAŞ'lı teröristin üzerindeki bombayı infilak ettirmesiyle, sokakta kutlama yapan 41'i çocuk, 57 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Patlamada, Aycan Yağız da sol bacağını kaybetti. Aycan Yağız, 5 yaşından beri kullandığı protezin deforme olması nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Ortez Protez Uygulama ve Eğitim Atölyesi'ne başvurdu. Başvurunun ardından Aycan Yağız için el işçiliği ile yapılan bacak protezi yenilendi.

Protezi yenilendiği için mutlu olan Aycan Yağız, ayağını kaybettiği saldırıyı hatırlamadığını söyledi. Yaşadıklarını anlatırken gözyaşı döken Yağız, "6'ncı sınıfa gidiyorum. Ayağımı kaybettiğim olayı hatırlamıyorum, çok küçüktüm. 6 yıldır protez kullanıyorum. Daha önceki protezlerimi 

Adana'da yaptırmak zorunda kalıyorduk. Bu da bizim için maliyet, zaman kaybı oluyordu. Şimdi burada protezimi yaptırdığım için çok mutluyum. Bacağımı kaybettiğim için çok üzgünüm ama bunu hiçbir zaman bir eksiklik olarak görmedim" dedi. (DHA)