Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'de 2014 yılında eğitim verilmeyen başlanan ve günümüze dek hiç ataması yapılmayan biyokimya bölümü önlisans mezunlarının atama taleplerini Meclis'te gündeme getirdi. "Eğitim var, atama yok" diyen Barut, kamuya yeterli sayıda atama yapılması için iktidarı göreve çağırdı. 

"AKP GÖRMEZDEN GELİYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, "Ülkemizde üniversitelerden mezun olan her meslek grubundan yüz binlerce gencimiz kamuya atama konusunda büyük sorun yaşıyor. Bunlardan birisi de biyokimya bölümü önlisans mezunlarıdır. Kulaklarını atama taleplerine tıkayan AKP iktidarı atama bekleyen üniversite mezunu gençlerimizi görmezden gelmeyi sürdürüyor" dedi. 

"ATAMA İÇİN DÜZENLEME YAPILSIN"

Biyokimya teknikerlerinin yaşadığı mağduriyete dikkat çekerek çare arayışlarını gündeme taşıyan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"2 yıllık eğitimin ardından biyokimya teknikeri olarak mezun olan binlerce gencimiz, gerek ders içerikleri gerekse staj deneyimleri sayesinde insan sağlığını ilgilendiren her türlü biyokimyasal analizi yapabilecek yetkinliğe sahip. Ancak ne hikmetse hiç atama yapılmıyor. Özel sektörde de iş bulmakta zorlanan gençlerimize yardım etmek zorundayız. Ne yazık ki bu teknikerlerimizin KPSS’de aldığı puanlar sağlıkla ilgili atamalarda değerlendirilmiyor. Sağlık Bakanlığı’nda çalışabilmeleri için dersleri ve ders içerikleri incelenerek kadro açılması ve bu arkadaşlarımızın atanmasını talep ediyoruz. Kamu ve üniversite hastanelerinin laboratuvar alanlarında Önlisans Biyokimya bölümünün istihdamı için adım atın!"