İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk“500 bin ataması yapılmayan memleket evladı, öğretmen olabilmek için dirsek çürütsün, KPSS kursuna gitsin, para harcasın, 10 yıl atanamasın, ama bir kişi Cumhurbaşkanlığı kararıyla öğretmen atansın. Hem de Ankara’nın göbeğine, Keçiören’e. Bu 500 binin üzerinde olan ataması yapılmayan öğretmene ne cevap vereceğiz? Bakana sordum, ‘tık’ yok. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a sordum, cevap yok. Milli Eğitim Bakanı olmak, böyle kafasına göre atama yapma hakkını kendisine veriyor mu? Bunu Sayın Mahmut Özer’e soralım. Başka bir ülkede olsa o bakan bir dakika bile o koltukta oturamaz. Bu ülke hukuksuzluğun, yolsuzluğun, yandaş kayırmanın cenneti haline geldi adeta”dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, İyi Parti’nin hülle yolu ile yapılan öğretmen atamalarının araştırılması için daha önce verdiği araştırma önergesinin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü. Öneri, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önerinin gerekçesini açıklayan İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, 'yolsuzluğu biz hallederiz' diye bir cümle kullandı; inşallah diyelim"

“Sayın Cumhurbaşkanı, 'yolsuzluğu biz hallederiz' diye bir cümle kullandı; inşallah diyelim. Halledilmesi bakımından bir yolsuzluk da ben söyleyeyim. Öğretmenlerin ilk ataması, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne göre yapılır. Bu yönetmelik dışında Cumhurbaşkanı, bakan, hiç kimse öğretmen atama yetkisine sahip değildir. Hiçbir kanun da bu mevzuatın üzerinde bir yeni öğretmen atama şekli dayatamaz. Ama ne olmuş biliyor musunuz? Cumhurbaşkanlığı kreşine sözleşmeli birini alıyorlar, bu kızımız daha sonra Keçiören Nuri Pakdil Anadolu Lisesi'ne İngilizce öğretmeni olarak atanıyor.

"500 binin üzerinde olan ataması yapılmayan öğretmene ne cevap vereceğiz?"

500 bin ataması yapılmayan memleket evladı öğretmen, öğretmen olabilmek için dirsek çürütsün, KPSS kursuna gitsin, para harcasın, 10 yıl atanamasın, ama bir kişi Cumhurbaşkanlığı kararıyla öğretmen atansın. Hem de Ankara’nın göbeğine, Keçiören’e. Bu 500 binin üzerinde olan ataması yapılmayan öğretmene ne cevap vereceğiz? Bakana sordum, ‘tık’ yok. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a sordum, cevap yok.