Geçirdikleri Bağırsak rahatsızlıkları ve buna bağlı operasyonlar sonrası Gayta kaçırma şikayetiyle hayatları adeta kabusa dönen ve yaşamlarını biri Mardin’de diğeri Isparta’da sürdüren iki kadın hastaya Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’n de Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Cem Eray tarafından Sakralnöromodülasyon (SNM) yani pil uygulaması operasyonu gerçekleştirldi. Operasyon sonunda hastalar normal yaşamlarına dönmeye başlayarak taburcu edildi. 

GÜNDE 100 KERE TUVALETE ÇIKIYORDUM, PSİKOLOJİM BOZULMUŞTU 

Operasyon geçiren hastalardan Isparta’da yaşayan 39 yaşındaki Keziban Aslan,

2018 yılında Rektum Kanseri nedeniyle ameliyat olduğunu, ardından kemoterapi ve radyoterapi aldğını sonrasında ise sürekli olarak tuvalete gitme ihtiyacı hissettiğini belirterek neredeyse günde 100 kere tuvalete çıktığını ve bu durumun yaşam konforunu bozduğunu ifade etti. 

Aslan, hastalığı ile ilgili Konya, Isparta, Antalya, Ankara, İstanbul, başta olmak üzere bir sürü merkeze gittiğini budurmun geçiridği operasyona bağlı olarak yaşanabileceğini ve sıkıntının ancak bağısakların dşarıya alınarak çözülebileceğini kendisine söylediklerini dile getirerek son olarak Denizli de ki bir doktorun kendisine

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’n de Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Cem Eray’ ı tavsiye etmesi sonucu Balcalı^ya geldiğini belirterek yapılan operasyon sonrası artık günde 4 ya da 5 kere tuvalete çıktığını bu durumun kendisi açısından bir mucize olduğunu sözlerine ekledi. 

ÇÖZÜMÜ BALCALI’DA BULDUK

Mardin’den 48 yaşında ki kadın hasta Cihan Bilge ise geçirdiği bağırsak operasyonu sonrası bu durumla karşılaştığını ve bu durumun bu tür ameliyatlar sonrası olabileceğinin kendilerine söylendiğini dile getirerek çözümü ise Balcalı Hastanesi’n de bulduklarını ve İsmail Cem Eray Hoca’ya ve emeği geçen diğer sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

GAYTA VE GAZ KAÇIRMA İNSANLARIN YAŞAM KALİTESİNİ BOZAN ÖNEMLİ BİR SOSYAL HASTALIK

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’n de Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Cem Eray ise gaz veya gayta kaçırmanın insanların yaşam kalitesini bozan önemli bir sosyal hastalık olduğuna dikkati çekerek, “Basit bir pazar alışverişi bile bu kişiler için çok ızdırap verici olabilir. Bu nedenle bu hastalar çoğunlukla evlerinden dışarıya çıkmak istemeyerek sosyal çevrelerinden uzak kalmaya çalışırlar. Bazı hastalarda diyet ve tuvalet alışkanlığı düzenlenmesi ile bazı ilaçlar yararlı olurken, diğerlerinde daha karmaşık tedavi yöntemleri gerekebilmektedir” dedi. Sakral nöromodülasyon (SNM) yönteminin tüm tedavi yöntemlerinin denendiği ancak başarılı olmadığı bazı hastalar için oldukça faydalı sonuçlar verebildiğine vurgu yapan Eray, “Kliniğimizde, daha önce uygulanan diğer tedavi yöntemlerinin fayda etmediği biri Isparta’dan diğeri ise Mardin Nusaybin’den gelen iki hastamıza bir ay önce geçici SNM uygulaması yapıldı. Kalıcı pil uygulaması için en az iki haftalık sürede işlem öncesine göre %50’den fazla iyileşme olması gerekmektedir. Bekleme döneminde hastalarımızda olumlu geri dönüşler aldıktan sonra her iki hastamıza da kalıcı pilleri takılmış olup memleketlerine uğurlandılar. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi çalışanları olarak hastalarımızın dertlerine deva olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” cümlesini kullandı.