Adana’da bir kişiyi öldüren sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra 2 kişiyi daha vurup birçok suça karıştı. Zanlı Adana İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şubesine bağlı ekipler tarafından yakalandı.

28 Ağustos 2021'de Yüreğir ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde Beytullah Atak (23), kendisine borcu olan Sinan Dalşık'ı karnından tabanca ile vurarak olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan Dalşık olaydan 2 gün sonra yaşamını yitirdi. Atak ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.


"CİNAYET SANIĞI SERBEST BIRAKILDI, DIŞARIDA 2 KİŞİYİ DAHA VURDU"


Ancak Ocak ayında mahkeme kararıyla Atak, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Hakkında müebbet hapis cezası istenen Atak'ın, cezasını Yargıtay onadı. Bu sırada dışarıda kaçak olarak gezen Atak, aralarında husumet bulunduğu Ahmet Güneş'i 7 Mart günü bacaklarından, 12 Mart'ta ise kendisini darp ettiği öne sürülen Yusuf Saltaş'ı sağ bacağından tabancayla yaraladı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, suç makinası Atak'ın Yüreğir ilçesine bağlı Kiremithane Mahallesi'nde saklandığını tesbit edip operasyon için hareket geçti.
Polisleri fark eden Atak, oturduğu müstakil evin damına çıkarak bitişiğindeki evin bahçesine atlayıp kaçmaya başladı. Peşinden koşan ekipleri şüpheliyi girdiği ara sokakta yakaladı.
Atak'ın farklı zamanda bir evin kurşunlanması ile bir otomobilin kundaklanması olayının şüphelisi olduğunu öğrenildi. Atak, tutuklanarak cezaevine gönderildi.