CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada deprem bölgesinde bütün birikimlerini, eczane ve kliniklerini kaybeden eczacı ve diş hekimlerine destek verilmesini istedi. 

BÖLGEDEKİ SERMAYE BİRİKİMİ YOK OLDU

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Bulut, 11 ilimizi yıkan ve 46 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem faciasında serbest çalışan diş hekimlerinin klinik binalarının, cihaz ve malzemelerinin göçük altında kalmasıyla büyük bir sermaye birikiminin de yok olduğunu kaydetti.

KAMU KURUMLARINA ATANMALI

Diş hekimlerinin, mesleklerini yeniden icra edebilmek için maddi birikimlerini kaybettiğini ve yeniden bir klinik açmalarının imkânsız hâle geldiğini belirten Bulut, Sağlık Bakanlığı’nın, diş hekimlerinin aynı ilde ya da istedikleri bir ilde kamu kurumlarına atanmalarını sağlamasını istedi. Ayrıca başka bir diş hekiminin yanında çalışabilmesine ilişkin acil bir düzenleme yapılmasını talep etti.

İLAÇ VE ECZA İŞLEMLERİ AYAĞA KALKMALI

Deprem bölgesinde 44 eczacının da yaşamını yitirdiğini, binin üzerinde eczanenin de yıkık ya da ağır hasarlı olduğunu belirten Bulut, “Bütün birikimlerini, eczanelerini kaybeden eczacılara gerekli maddi destek sağlanmalı, deprem bölgesindeki ilaç ve eczacılık işlemleri yeniden ayağa kaldırılmalıdır. Kamuda çalışan eczacıların yine diledikleri ilde kamu kurumlarına atanmaları sağlanmalıdır” dedi.