CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu ÜyesiOrhan Sümer “Ekonomi yönetimindeki yanlışların her geçen gün vatandaşlar üzerinde yarattığı olumsuz etki ile ilgili açıklamalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “ Cepleri Dolar Dolu Olanlar Vatandaşa Tasarruf Öneriyor” dedi. 

VATANDAŞ ÖNCE BOĞAZINDAN SONRA GİYİMİNDEN KISIYOR

Orhan Sümer, “Her iktidar yönetimde kaldığı süre boyunca başarılarını arttırmayı hedefler. Saray İktidarı ise 20 yılın sonunda yaptığı hatalar ile milleti yaşam savaşı vermek zorunda bıraktı. Vatandaş önce boğazından kesti olmadı sonra giyiminden kıstı olmadı. Millet ayı geçirmek için sürekli olarak tasarruf yapıyor. Ancak ele geçen maaşlar artan fiyatlar karşında hiçbir anlam taşımıyor. Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre Türkiye’nin % 67’si temel ve sağlıklı gıdaya ulaşamıyor. Bu utanç İktidarı tarihe geçirecektir” şeklinde konuştu. 

PAZAR POŞETLERİ DOLMUYOR.

Orhan Sümer, “Vatandaş haftalık olarak mahallesindeki pazara gider alışverişini yapabilirdi. Artık Pazar poşetleri dolmuyor. Sadece Patates, soğan, salata malzemesi için pazara giden emekli maaşının önemli kısmını harcamak zorunda kalıyor. Pazarcı yüksek maliyetleri öne sürüyor. Çiftçi üretimde desteklenmiyor. Maaşlar yetmiyor. Ama ne hikmetse Saray İktidarı çıkıp ekonomiyi düzeltmeye başladık açıklamasında bulunuyor. Meyvenin lüks sayıldığı dönemden geçerken, ekonomi iyi diyebilmek vatandaştan kopukluğun göstergesidir.” vurgulamasını yaptı.