CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olduğu programda konuşuyor.

“Devlette ciddi bir çürüme var; iradesi ipotek altına alınmış bir TBMM var” diyen CHP lideri, “6 liderin üstlendiği sorumluluk sıradan bir sorumluluk değildir. Biz 6 lider ülke yeniden inşa edilecek, devletteki çürüme durdurulacak, liyakat sağlanacak. Biz büyük bir fedakârlıkla bir aradayız” ifadelerini kullandı.

Akşener'in "CHP’yi yönetmek Türkiye’yi yönetmekten daha zor" yorumuna: Doğrudur

Küçükkaya, İyi Parti lideri Meral Akşener’in kendisine gülerek söylediği, “İnanın CHP’yi yönetmek aslında Türkiye’yi yönetmekten daha zor bir bakıma” ifadesini aktardı. CHP lideri buna karşın, “Doğrudur. Tabii düşünce özgürlüğü var. Düşünce özgürlüğü her insanın her istediğini söylediği anlamına gelmiyor. Elbette düşüncelere saygılıyız. Geçmişte ‘CHP’de her kafadan bir ses çıkıyor’ denirdi. Bu artık bitti. Sonuçta her birimiz oturup konuşuyoruz. Daha sık toplantılar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Liderler zirvesi bundan böyle daha sık toplanacak"

Dünkü toplantıdan sonra liderler zirvesini bundan böyle daha sık toplayacaklarını söyleyen CHP lideri, "Seçime de az kaldı dolayısıyla topluma daha vereceğimiz hedefler var, yapacağımız çalışmalar var bunların topluma aktarılması lazım" dedi.

"Yoksulluk istismar ediliyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz öyle bir düzen getireceğiz ki kime isterse oy versin ama hiç kimse yatağa aç girmesin. Biz bunu yapacağız Buna benzer çok projemiz var. Örneğin yurt sorunu. Bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz" diye konuştu.