Çukurova Sanat Girişimi (ÇSG) 6 Ekim Perşembe 17.30’da flütüyle Nevin Apaydın, gitarlarıyla Temel Dal ile tunavera’nın vereceği konserle 2022-2023 kültür (ekin)-sanat sezonunu törenle açacak.

Ekim ayı izleğini “Anadolu gerçekliği” olarak açıklayan ÇSG yönetimi Çukurova Okulu’ndaki çalışmalarının büyük bölümünü geçen yıllarda olduğu gibi Yazarlarevi’nde sürdürecek. 

Çukurova Okulu’nda hafta içi her gün 7-12 yaş grubundaki çocuklara İngilizce, resim sanatı, dilimiz ve masallar, hızlı ve etkin okuma, satranç gibi konular başta, türlü el becerileri, sanatsal dersler verilecek.

Çukurova Okulu etkinlikleri bu sezon üç ayrı kategoride düzenlenecek: 1) Ekin-Sanat Etkinlikleri; 2) Eğitsel Çalışmalar; 3) Sanatsal-Bilimsel Çalışmalar.

Sanatsal-Bilimsel çalışmaların bu yılki konusu/alanı “Arasta” özelinde eski Adana. Geçen yıl alan çalışmalarına başlanan ARASTA “Eski çarşıların düşü” isimli proje için birkaç uzman ekip oluşturuldu.

-Etkinlikler ücretsiz-

Çukurova Okulu’nda verilen dersler, etkinlikler halka, çocuklara açık, ücretsiz. Yönetmenlerle öğreticiler de verdikleri dersler karşılığında hiçbir ücret almıyorlar. Bazı harcamalar ise ÇSG yönetimi tarafından karşılanıyor.

-Özgün etkinlikler-

Çukurova Okulu’nda geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da, halk için arkeolojiden fotoğrafa, felsefeden edebiyata, müziğe türlü sanat disiplinleriyle ilgili etkinlikler, konferanslar, paneller düzenlenecek. Bu etkinlikler Yazarlarevi’nin yanısıra ÇSG’nin YouTube kanalından canlı olarak da yayımlanacak.