Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden 42 Çukurova Üniversitesi öğrencisi ve personeli için Üniversite Rektörlüğü tarafından anma töreni düzenlendi. Duygu dolu anların yaşandığı törende gözyaşları sel oldu aktı. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Hayatlarının baharında yitirdiğimiz bu pırıl pırılevlatlarımızı asla unutmayacağız… Unutturmayacağız…” dedi. 

Çukurova Üniversitesi ailesi, depremlerde hayatını kaybeden 42 ‘Can’ı için bir araya geldi. Mithat Özsan Amfisi’nde İstiklal Marşı bu kez deprem şehidi 42 Çukurova Üniversiteli için okundu. 
Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel “Dokunamadığım Göremediğim Dindiremediğim bir acı taşıyor yüreğim…’ der Mevlana” sözleriyle konuşmasına başlayarak, asrın felaketinde alınan yaralardan derin üzüntü duyduğunu ifade etti. 
 
Prof. Dr. Tuncel: “Dua, Sevgi, Sabır ve Yardımlaşma Yaraların Sarılmasında En Büyük İlacımız Olacak...”
Prof. Dr. Tuncel konuşmasına şöyle devam etti;
“Yüreğimizde ne çok acı var… Tarifsiz acılar içinde olduğumuz bu günlerde gözümüz yaşlı, gönlümüz yaslı… Ülkece çok büyük bir felaketi, korkunç bir yıkımı yaşadık. 6 Şubat sabahı kara bir güne açtık gözlerimizi. Çukurova Üniversitesi ailesi olarak, her biri paha biçilmez bir değer olan genç evlatlarımızı yaşadığımız bu yıkıcı afette kaybetmenin derin hüznü içerisindeyiz. Acımız tarifsiz…  Acımız çok büyük… Hayatlarının baharında yitirdiğimiz bu pırıl pırıl evlatlarımızı asla unutmayacağız… Unutturmayacağız… Onlar kalbimizde yaşıyorlar… Bu genç yüreklerimiz Çukurova Üniversitesi topraklarında var olmaya devam edecek, filizlenecek ve her biri ulu birer çınar ağacı olacaklar… Ve onlar hep var olacaklar… Dua, sevgi, sabır ve yardımlaşma bu yaraların sarılmasında en büyük ilacımız olacak... Tüm canlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.”
 
42 Can Adına 42 Fidan Toprakla Buluştu
Anma konuşmasının ardından depremde hayatını kaybeden 42öğrenci ve personelin fotoğraflarından oluşan gösterim,katılımcılar tarafından duygu dolu anlar yaşanarak izlendi. 
Daha sonra Kongre Merkezi doğusundaki alanda, depremlerdehayatını kaybeden Çukurova Üniversiteli adına fidanlar toprakla buluşturuldu. 
Anma töreni Kuran-ı Kerim tilaveti ve depremde hayatını kaybedenler için yapılan dua ile son buldu.