Düzenli yapılması yönüyle Adana’nın tek uluslararası turnuvası olan Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’nın (Tennis Europe Junior Tour) 23’üncüsü yapıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsor olduğu turnuvaya Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) ev sahipliği yaptı. Deprem felaketinin olumsuz etkilerinin gölgesinde yaşanan turnuvaya Türkiye, Almanya, Avusturya, Belarus, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Fas, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsrail, İran, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Mısır, Polonya, Romanya, Rusya, Ukrayna, Yunanistan’dan erkeklerde 96, kadınlarda 101 olmak üzere toplam 197 sporcu başvurdu. Ancak, 6 Şubat’ta yaşanan Pazarcık ve Hatay merkezli depremlerin etkisiyle sporcuların büyük bölümü turnuva tarihi yaklaşırken çekilmeyi tercih etti. 64’lü ana tablo olarak oynanan maçlarda erkeklerde 35, kadınlarda 39 tenisçi mücadele ettiler. 

TEK ERKEKLER ŞAMPİYONU TÜRKİYE

Maçlar sonunda tek erkekler ve çift erkekler şampiyonları ile çift kadınlar finalistleri Türk tenisçiler oldular. Kupa töreninde konuşan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, buruk bir turnuva ve kupa töreni yaşadıklarını belirterek, “Aslında Çukurova Cup’ın bizim için büyük önemi var. Her yıl bu turnuvamız için özel olarak açılış ve kupa törenleri yapar, bu törenlerde de ulu önderimiz Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Bayramı coşkusunu yaşar, farklı ülkelerden Adana’mıza gelen dünya çocuklarına da yaşatırdık. Ancak bu yıl buruğuz, üzgünüz, yastayız. 50 binden fazla insanını kaybetti Türkiye. Bizim kulübümüzde de 6 ailemiz depremden etkilendi. Altyapı sporcularımız 2 pırlanta gibi evladımızı da kaybettik. Yönetim olarak bu turnuvayı yapıp yapmama konusunda tereddüt yaşadık. Çocuklarımız için, kulübümüzün, şehrimizin, ülkemizin geleceği için yapmak zorundayız dedik. 23 yıldır bu turnuvaya sayısız ülkeden sayısız sporcular geldiler. ATDSK olarak Türk tenisine şehrimizde, bölgemizde ve ülkemizde liderlik, önderlik etmeye devam ediyoruz” dedi. Keskin, turnuva sponsoru Adana Büyükşehir Belediyesi adına Spor Dairesi Şube Müdürü Yuşa Davarcı’ya teşekkür plaketi takdim etti. Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın selamını ileten Yuşa Davarcı, “Anlamlı ve özel bir turnuvaya sponsorolmaktan mutluluk duyuyoruz. Yaşadığımız felaketten sonra bu turnuva farklı anlam da kazandı. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak tüm spor branşlarını önemsiyoruz. Tenis sporuna da katkı koymaya devam edeceğiz” diye konuştu. Keskin, turnuva başhakemi İsmail Kurtgöz’e de plaket verdi. 

ŞAMPİYON VE FİNALİSTLER 

Tek Erkekler’de Samim Filiz  (Türkiye), karşılaştığı Ziya Ayberk Aydın’ı (Türkiye) 6-1 6-1’lik setlerle yenerek şampiyon oldu. Çift erkeklerde Samim Yıldız  (Türkiye) veLeo Ozan Sheehan (Türkiye)  çifti şampiyonluk kupasını kaldırırken, Ziya Ayberk Aydın  (Türkiye) ve Yağız Yıldız  (Türkiye) çifti finalist olarak turnuvayı tamamladılar. Tek Kadınlar’da Maria Makarova  (Rusya) şampiyon, AleksandraKhomitskaya (Rusya) finalist, çift kadınlarda AleksandraKhomitskaya (Rusya) ve Maria Makarova (Rusya)  çiftişampiyon, Lila Bodur  (Türkiye) ve Bahar Kılıç  (Türkiye) çifti de finalist oldular.