Adana’nın geleceğine yön veren vizyoner projelerle fark yaratan Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) kuruluşunun 30’uncu yıldönümünü görkemli bir baloyla kutladı. Derneğe yeni üye olan 22 genç iş insanına, üyelik belgelerinin verildiği gecede ünlü sanatçı Murat Boz, hareketli şarkılarla davetlileri coşturdu. Çukurova GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sakarya, derneğin 30 yıllık hizmet maratonunda kilometre taşı sayılan faaliyetleri dile getirirken Adana’ya çok amaçlı hizmet binası kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını vurguladı. 

Çukurova GİAD’ın 30’uncu Kuruluş Yıldönümü Balosu, Adana Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. Dernek üyelerinin yöneticilik yaptığı 18 firmanın sponsorluğunda düzenlenen geceye Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, ATO Meclis Başkanı İsmail Acı, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, Türkiye’nin çeşitli illerinden iş insanları ile Adana’daki çeşitli sivil toplum örgütlerinin yöneticileri katıldı. 
 

"Adana’da yapılan pek çok güzel şeyde Çukurova GİAD ailesinin payı var”

Adana sevdalısı 17 genç iş insanı tarafından kurulan Çukurova GİAD’da 2012 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Ömer Faruk Sakarya, gecenin açılışında yaptığı konuşmada kentin en etkin sivil toplum kuruluşu olarak hayata geçirdikleri projeleri, yatırımcılara yön veren programları ve sosyal sorumluluk faaliyetlerini özetle dile getirdi. Adana’da yapılan pek çok güzel şeyde Çukurova GİAD ailesinin payı olduğunu vurgulayan Başkan Sakarya, Adana’nın işgalden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü için çektikleri 5 Ocak Kurtuluş Günü filmi ile inşaatı tamamlanma aşamasına gelen Çukurova GİAD Hizmet Binası’nı öne çıkardı. Başkan Sakarya, “Çukurova GİAD olarak 30 yıllık süreçte dört Cumhurbaşkanını Adana’da ağırladık. Dünyaca ünlü ekonomistleri Adanalı iş insanlarıyla buluşturduk. Yatırımcılarımıza yön veren, Adana’nın geleceğine ışık tutan araştırma raporları hazırladık. Örneğin, Adana’mızda Enerji İhtisas Bölgesi’nin planlandığı süreçte örnek model olarak Jurong Adası’nı önermiştik. Sonraki süreçte de önerdiğimiz modelin ne kadar isabetli olduğu ortaya çıktı.” dedi. 
 

“En keyifli projemiz 5 Ocak Kurtuluş Günü filmi oldu”

Çukurova GİAD ailesinin en keyif aldığı projelerden birinin 5 Ocak Kurtuluş Günü filmi olduğunun altını çizen Başkan Sakarya, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur’ sözünü anımsatarak, “Mustafa Kemal Atatürk’e kurtuluş fikrini veren şehir Adana’dır. 5 Ocak Kurtuluş Günü filmi ile Türkiye’deki herkese bunu anlattık. 30 milyonun üzerinde insan bu filmi izledi. Koca yürekli insanların diyarı Adana, inanın tüm Türkiye’ye tüm dünyaya yeter.” diye konuştu. 

Çukurova GİAD Akademi programını sürekli hale gelecek

Covid-19 salgını sürecinde de çalışmalara ara vermediklerini kaydeden Başkan Sakarya, Adana Büyükşehir Belediyesi’nce tahsis edilen arsa üzerine Çukurova GİAD Hizmet Binası’nı inşa ettiklerini anlattı. Bu projenin 200’ü aşkın dernek üyesinin büyük destekleri ve emekleriyle hayata geçirildiğini vurgulayan Başkan Sakarya, tüm Çukurova GİAD ailesine teşekkür etti. Başkan Sakarya, dayanışmanın eseri olan hizmet binasında 'Gençlere yatırım geleceğe yatırım' sloganıyla hayata geçirdikleri Çukurova GİAD Akademi programını sürekli hale getireceklerini, Türkiye için nitelikli insan kaynaklarını yetiştirmeye, girişimci genç iş insanlarını çalışma hayatına kazandırmaya devam edeceklerini belirtti. 
 

Vali Elban, Çukurova GİAD ailesine övgüler yağdırdı

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban da selamlama konuşmasında Çukurova GİAD’ın 30’uncu kuruluş yıldönümü kutlamasında Adanalı genç iş insanlarıyla buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Çukurova GİAD’ın başarılı hizmetlerinin herkes tarafından takdir edildiğini dile getiren Vali Süleyman Elban, “Çukurova GİAD, organizasyonlarıyla, projeleriyle ‘yapılırsa böyle yapılır’ diye bahsedilen bir derneğimiz. Dolayısıyla böyle bir kurumun ve seçkin topluluğun gurur gecesinde birlikte olmak benim için bir şereftir. Başkan Ömer Faruk Sakarya’nın şahsında Yönetim Kurulu’nu ve tüm üyeleri kutluyorum.” dedi. 

Protokol üyeleri yeni üyelerin belgeleri verdi

Konuşmaların ardından Başkan Sakarya, Çukurova GİAD 30. Yıl Balosu’nun sponsorlarına teşekkür plaketlerini verdi. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, ATO Meclis Başkanı İsmail Acı, Çukurova GİAD Kurucu Başkanı İlhami Günsel, 3. ve 4. Dönem Başkanı İbrahim İnan ve 10. Dönem Başkanı Hakan Çelik, derneğe yeni üye olan 22 genç iş insanının üyelik belgelerini verdi. Secat Sedefoğlu, Hulusi Melih Torun, Hasbi Toygar Uçar, Gül Kıstak, Deniz Bahçeci Sivri, Orhan Murat Avcı, Hakan Parlak, Naci Güldaş, Tuğba Burcu Nargile, Selim Özkan, Levent Can Pütün, Seçkin Gençler, Mete Cömertpay, Cem Mavruk, Tolga Pan, Barış Yıldırım, Engin Elçi, Latif Şimşek, Kubilay Kurluk, Buse Güldaş, Demet Özçelik ve Mehmet Sezikli, alkışlar eşliğinde üyelik belgelerini aldı. 
 


Muraz Boz, canlı performansıyla göz doldurdu

Törenin ardından ünlü sanatçı Murat Boz sahne aldı. Harbi Güzel, Özledim, Sonsuza Dek ve Üzüleceksin parçalarıyla Türk pop müziğine damga vuran Murat Boz, canlı performansıyla göz doldurdu. Repertuarında sevilen türkülere de yer veren Murat Boz, dans pistini eşleriyle birlikte dolduran genç iş insanlarını coşturdu. Murat Boz, şarkı söylerken kendisine ulaştırılan Çukurova GİAD rozetini ceketinin yakasına takarken büyük onur duyduğunu belirtti. Sahne önünde dans eden Adanalı genç iş insanlarıyla birlikte bol bol selfie çekilen Murat Boz, büyük alkış ve beğeni topladı.