6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük acı ve kayıpların yaşandığı şehirlerde özellikle çocukların psikolojik durumlarının iyileştirilmesi için herkes büyük çaba gösterirken, bir grup gönüllü bisikletçi de "Çocuklardan Çocuklara Mektuplar" adlı bir projeyle deprem çocuklarına Ankara'nın da aralarında olduğu illerden "arkadaş mektubu" taşıdı. 

Depremden etkilenen çocuklara büyük moral veren çalışmada Ankara-Hatay arasında yaklaşık 700 kilometrelik rota üzerindeki ilkokul, ortaokul ve dengi okulları ziyaret eden Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Halil Eşgin'in de aralarında olduğu bisikletçiler Ali Tosun, Ercan Aksözek, Olgun Koptaget, Hüseyin Eryılmaz, Hayati Ersoy, Ferruh Genç ve Emre Tomak, buradaki öğrencilerin deprem bölgesindeki çocuklar için yazdıkları mektupları Osmaniye, İskenderun ve Hatay’a ulaştırdı.

Gönüllü Bisikletçi Dr. Halil Eşgin, deprem bölgesindeki çocuklara yardım eli uzatmak isteyen gönüllülerin oluşturduğu 8 kişilik ekiple düzenledikleri organizasyonla, Anıtkabir’den Hatay’a kadar pedal çevirdiklerini belirterek, güzergâh üzerindeki çocukların deprem bölgesindeki çocuklar için yazdıkları mektupları da toplayıp deprem çocuklarına ulaştırdıklarını söyledi. Eşgin, gönüllüler ve destekçilerin çabalarıyla toplanan yaklaşık 9 bin adet oyuncak, terlik, şapka, kırtasiye ürünlerini de çocuklara dağıtarak sevinçlerine ortak olduklarını söyledi. 

Eşgin, 6 Şubat Pazartesi yaşanan depremde kendisinin Adana’da olduğunu anımsatarak, süreci yakından gören biri olarak geleceğin emanet edileceği çocuklara küçük bir ışık olmak için bu organizasyonu planladığını, hayalini paylaştığı arkadaşlarından beklentisinden fazla destek alınca hızlı bir organizasyonla Anıtkabir'den Hatay’a ulaşan yolculuğun başladığını bildirdi. 

“Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak.” diyerek ülkemizi çocuklara emanet eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurundan 30 Nisan Pazar günü bisikletlerle yola çıktıklarını, deprem bölgesindeki minik yüreklerin umutlarına dokunmak için 700 kilometrelik bir bisiklet yolculuğu gerçekleştirdiklerini aktaran Eşgin, şunları kaydetti: 

"Güzergâh üzerinde çocuklarımızın deprem bölgesindeki akranları için yazdıkları mektupları bisikletlerimizle deprem bölgesindeki çocuklarımıza ulaştırdık. Çünkü onların yaralarını en iyi şekilde yine kendi akranlarının iyileştirebileceğine inandık. Sevgi dolu sıcacık mektupların yanı sıra çocuklarımıza oyuncak, şapka, terlik, çeşitli kırtasiye malzemeleri de hediye ettik. Organizasyonda yer alan gönüllüler, bölgedeki çocuklarla bir araya gelerek onlarla ilgilendiler, oyunlar oynadılar ve onların yüzlerinde tebessümler oluşturdular.Kalbimizdeki sevgi, pedallarımızdaki güç ve umut dolu yüreklerimizle organizasyonumuzu tamamladık. Organizasyon, deprem bölgesindeki çocuklar için atılan önemli bir adım oldu ve gönüllülerin çabaları ile başarılı bir şekilde sonuçlandı.Çocukların yüzlerindeki mutluluğu görmek, bizim için büyük bir ödüldü. Bu organizasyonu gerçekleştirmemize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.Çocuklarımızın yanında olduğumuzu hissettirmek ve hayatlarına olumlu bir etki yaratabilmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte de Çocuklardan Çocuklara Mektuplar ekibi olarak çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”