İlk andan itibaren deprem bölgelerine verdiği destek ile ilçe halkının takdirini toplayan Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı'ya gelen depremzedeler için, vatandaşlardan anlayış ve duyarlılık göstermelerini istedi.

Bölge halkı, Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sarsılırken, 36 bin kişinin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetmiş, binlerce kişi de evsiz kalarak, çevre il ve ilçelerde barınma imkânı aramak zorunda kalmıştı.

Bu kapsamda Pozantı'ya gelerek geçici de olsa hayatlarını idame ettirmeye çalışan depremzedelere maddi katkının yanı sıra manevi desteğin de verilmesinin önemine işaret eden Başkan Çay, "Yaşanan asrın felaketi deprem sebebiyle başta Adana, Mersin ve Osmaniye’den göç alan ilçemiz diğer deprem bölgesi illerden de birçok ailenin de sığındığı bir liman olmuştur. Ekonomik ve psikolojik olarak sorunlar yaşayan depremzede vatandaşlarımızın başımızın üstünde yeri var. Kimisi komşumuz oldu, kimisi de trafikte karşımıza çıkabilir. Pozantılı hemşerilerimizden isteğim, özellikle 02-27-31-44-46 ve 80 plakalı araç sürücülerine karşı daha duyarlı ve anlayışlı olmalarıdır" şeklinde konuşarak, bunun üstesinden hep birlikte gelinebileceğine vurgu yaptı.