Dünkü haberimizde, Adana’da devam reçetelerinden ötürü bazı eczanelerde panik başladığını Yunusoğlu’ndaki bir eczacının işyerini kapatarak kayıplara karıştığını duyurmuştuk. 

1 Temmuz’dan itibaren uygulanmasına son verilen devam reçeteleri ile temin edilen ilaçların birçok eczane tarafından gerçek sahibine verilmeyip para karşılığı piyasada satıldığı skandalı vahim boyutlara ulaştı.  

Adana'da pandemideki uygulama yüzünden astronomik fiyatlardaki ilaçların (kanser ağırlıklı) reçete sahibi yerine karaborsada satıldığı ortaya çıktı. O süreçte özellikle mesai saatleri sonrası yazılan binlerce devam reçetesinin çok büyük bir vurguna kaynaklık ettiği kesinleşti. Devlet bu yolla büyük zarara uğratıldı.

Bu arada adlarına reçete yazılan ancak ilaç almadıkları  belirlenen birçok vatandaşın bazı eczacıları şikayet ettiği, bazı eczacılardan da para talep edildiği (suça iştirak) ortaya çıktı. 

Bilindiği gibi Adana polisi (KOM ŞUBE) farklı tarihlerde başarılı ilaç yolsuzluğu operasyonlarına imza atmıştı. 

Valiliğin talimatıyla Başsavcılık, Emniyet, SGK ve İl Sağlık’ın işbirliği yapması halinde de vurgunun sorumlularının belirlenmesi bekleniyor. 
Geriye dönük bir araştırma ile rahatlıkla sonuca ulaşılabilir  

 

DEVAM REÇETESİ: 

Takip eden dönemlerde ilaç alma zamanında 6 ay boyunca yeni bir e-reçete/reçete düzenlenmesine gerek olmadan eczacı tarafından sisteme ilk e-reçetenin numarası ve T.C numarası tekrar girilerek devam reçetesi şeklinde ilaç teminine olanak sağlar.