Adana'nın Çukurova ilçesi Mavi Bulvar'daki Ekim Koleji'nde erken ayrılık rüzgarları esti. Okulu devralan 6 yönetici 3 ayrı gruba bölündü.

Adana’da bilinen bir kolejin ortaklığından okullar açıldıktan bir ay sonra ayrılarak Ekim Koleji'ni devralan yöneticiler arasında da ayrılık yaşandı. 6 ortak biraraya gelerek Ekim Koleji'ni devralan yöneticiler, kendi aralarında da sorunlar yaşayinca hem birbirleri ile yollarını ayırdılar, hem de okulun adını Özel Adana 29 Ekim Koleji olarak değiştirdiler.

Özel Ekim Koleji'ni birlikte devralan, Caner Coşkuntuncel ve Alp Onur Cura okulun yönetimini alırken, Bülent Değişmiş ve Cihan Demir'in bir kurs merkezine ortak olduğu, Hüseyin Yılmaz ve Sezen Yılmaz isimli ortakların ise sektör değiştirerek eğitim sektöründen ayrılacağı ileri sürüldü.

Eğitim sektörüne sosyal medya üzerinden birliktelik mesajı vermek için "Biz Birlikteyiz" isimli sosyal medya hesabı açan şen ortaklardan Caner Coşkuntuncel ve Alp Onur Cura’nın Adana Ticaret Odası'na başvurarak, “TEKİZ” isimli şirket tescilinde bulundukları ortaya çıktı. Ortakların 'Biz Birlikteyiz' mesajlarının ardından, 'Tekiz' isimli şirket kurup okulun adını değiştirmeleri eğitim camiasında şaşkınlıkla karşılandı.

Ekim Koleji ortaklarının, Adana'da birçok kurs merkezini devralmak için girişimlerde bulunduğu ancak görüşmelerin hiçbirinin olumlu sonuçlanmadığı da eğitim camiasının en çok konuştuğu konular arasında yer aldı.

Ekim Koleji'nin daha kurulum aşamasında, şirket ve okul ismini değiştirmesi, şirketi diğer ortaklardan bağımsız kurması, hem eğitim camiasında hem de veliler arasında şaşkınlıkla karşılandı. Öğrenci velileri, Ekim Koleji'ne kaydettirdikleri çocuklarının 29 Ekim Koleji öğrencisi olarak devam edip etmeyeceği konusunda tedirginlik yaşıyor.

Ekim Koleji'nin isim değişikliği ile ilgili hem eğitim camiasında hem de veliler arasında kargaşa oluştururken, yönetimin bir kez daha isim değişikliği hazırlığında oldukları iddiasını ayrıca gündeme getirdi.

ÖĞRETMENLER HUZURSUZ

Ekim Koleji yöneticilerinin, eğitim kadrosunu değiştireceği söylemlerinden huzursuz olan öğretmenlerin de gelişmeleri şaşkınlıkla izlediği ve eski kolejden eğitimcilere çeşitli vaatlerle teklif götürdükleri belirtilirken, okullarında görev yapan öğretmenlerin, “Madem kadronuz hazır, bizi kovacaktınız neden şu anda biz buradayız” diye tepkili oldukları iddia edildi. 

OKUL SAHİPLERİNİN ÇOCUKLARI BAŞKA OKULDA

Bölünen Ekim Koleji ve Derece Kurs Merkezi ile sektör değiştiren hissedarların tamamının çocukları, sahibi oldukları Ekim Koleji yerine başka bir özel okulda eğitim görüyor. Bunu öğrenen velilerin, “Kendi çocuklarınız için güvenmediğiniz okulunuza biz çocuklarımızı nasıl gönderelim?” tepkisi gösterdiği vurgulandı.