Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'de enerji, gıda ve su krizinin kapıda olduğuna işaret ederek iktidarı çözüm için adım atmaya çağırdı. Meclis'te iktidarı göreve davet eden Barut, Türkiye'nin son bir yılda enerji ithalatına 94.2 milyar dolar ödediğine de dikkat çekti. 

VERİLERİ PAYLAŞTI
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Maalesef görünen gerçek şu ki; Enerji, gıda ve su krizi kapımızda. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre son bir yılda ise enerji ithalatına ödenen para 94.2 milyar dolara yükseldi. Ülkemizdeki 25 milyona yakın konutun yüzde 70'ten fazlasında ısı yalıtımı yok. Toplam enerji tüketiminin yüzde 31'i binalarda kullanılıyor. Binalardaki enerjinin yüzde 80'i ise ısıtma ve soğutma amaçlı harcanıyor. Ülkemizin ısı yalıtımıyla 8 ila 12 milyar dolarlık daha az enerji tüketme imkanı var" dedi. 
 
YATIRIM ÇAĞRISI
 
Yaşanan sorunları sıralayıp çözüm için önerilerini paylaşan Ayhan Barut, "Yurttaşlarımızın ısınmayla ilgili sorunlarına çözüm bulunması, kamusal ve çevreci adımların atılması gerekiyor. Yaklaşan gıda krizine karşı üretimi ve üreticiyi destekleyen politikalar şart. Su fakiri sayılan ülkemizde acil yol haritası lazım. Aslında yapılması gereken belli. Yaklaşan bu krizlerle ilgili etkin önlem alınması gerekiyor. Özellikle enerji alanında doğa dostu, çevreci yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.