Staj dönemlerini başarıyla tamamlayan avukatlara, Adana Adliyesi Avukatlar Salonunda gerçekleştirilen törenle ruhsatnameleri takdim edildi. Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri, avukatlar ve ruhsat almaya hak kazanan avukatların ailelerinin katılımı ile gerçekleşen törende bir konuşma yaptı.

Adana Barosu Başkanı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olabilmesi mümkün değil" dedi. 

Av. Gökayaz, meslektaşlarının hayatında bugünün dönüm noktası olduğunu belirterek, “Staj dönemlerini başarıyla tamamlayan meslektaşlarımı kutluyorum. Avukatlık mesleği onurlu ve kutsal bir meslek olup bir o kadar da mücadele ruhu gerektiren bir meslektir. Aramıza katılan meslektaşlarımızın mesleğimizin gereklerini yerine getireceğine olan inancım tamdır. Ülkemizde hak aramak, adalete ulaşmak zor. Avukatlar olarak koşulda azimle, inatla ve sabırla mesleğimizi ifa etmeye çalışıyoruz. Aramıza katılan meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Av. Gökayaz, konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanı’nın yeniden adaylık tartışmalarına değindi. Av. Gökayaz, “Anayasa’nın 116/3’e göre; “…Cumhurbaşkanı’nın ikinci döneminde TBMM tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir” denilmektedir.  Siyasi partiler farklı görüş, düşünce belirtebilirler ama siyasetten bağımsız, hukuk kurumları olarak biz doğru bildiğimizi söylemek zorundayız. Anayasa tüm yasaların üstündedir. Anayasa’nın 116/3. maddesi lafzıyla da ruhuyla da seçimlerin yenilenmesine TBMM tarafından karar verilmedikçe Cumhurbaşkanı yeniden aday olamaz hükmünü emretmektedir.” dedi.

Av. Gökayaz, sözlerini şöyle sürdürdü; “2017 yılında sadece Anayasa değişikliği yapıldı. Kurucu iradeyle yeni bir devlet kurulmadı, yeni bir anayasa yapılmadı. 2017 yılında yapılan değişiklikler ileri sürülerek önceki dönemler sayılmaz yaklaşımının hiçbir hukuksal karşılığı yoktur.” 

Gazeteci-Yazar Hrant Dink'in katledilişin bugün yıldönümü olduğunu söyleyen Av. Gökayaz,“Devlet halkın mutluluğu ve güvenliği için var. Devlet elindeki gücü kullanarak her türlü illegal yapıları püskürtebilmelidir. Eğer Hrant Dink’in faillerinin hepsi açığa çıkartılabilseydi, kimse bugün Sinan Ateş’i ve daha birçok insanımızı  öldürmeye cesaret edemezdi. Medeniyetlerin beşiği olmuş, her milletten, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin insanlara kucak açmış bu kadim topraklar ne yazık ki faili meçhul cinayetler haline getirildi "dedi

Av. Gökayaz, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’nün, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yücel’in vize sınavında sorduğu bir soru nedeniyle hakkında soruşturma açılması ve görevinden 3 ay uzaklaştırılması kararını da sert sözlerle eleştirdi. Av. Gökayaz, "Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Rektörlüğün bu müdahalesi açık biçimde akademik özgürlüğün ihlalidir. Bu karar, tek sesliliğin üniversitelerde de hakim olduğunun bir göstergesidir. Bu uygulama tüm akademisyenlere gösterilmiş bir sopadır” şeklinde konuştu.

Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından avukatlık mesleğine adım atan; İbrahim Yazan, Büşra Yapıcı, Melis Altan, Çağla Aravcı, Muhammet Ali Aka, Şeyma Süleymanoğlu, Berkay Mavruk, Gülcan Turan, Gülben Çam, Bahar yağmur Buğday, İbrahim Batuhan Özdemir ve Ali Selim Ağçalı’ya ailelerinin gururlu bakışları altında cübbelerini meslek üstadları, Av. Serdal Gülnar, Av. Atilla Karataş, Av. Bahadır Eraslan, Av. Günay Kılınç ve Alpcan Kayalı, Adana Cumhuriyet Savcısı Beşir Ağçalı, Av. Ayhan Kılıç, Av. Adil Kemal Porsuk, Av. Sümeyye Bahçe Akın, Av. Ufuk Alabucak, Av. Mustafa Attaroğlu, Av. Burak Alasya ve Av. Bekir Çalışır tarafından giydirildi; ardından da ruhsatnameleri takdim edildi. Tören, ruhsatnamelerini alan avukatlara çeşitli hediyelerin takdimiyle sona erdi.