Kahramanmaraş ve Hatay depremleri sonrasında Adana’da, ağır hasarlı binaların yanısıra orta hasarlı tüm yapıların da yıkılacağı Vali Dr. Süleyman Elban tarafından duyurulmuştu.

Bu kapsamda yıkılacak binalar arasına Bozkurtlar İnşaat’ın 2004 yılında tamamladığı Huzurevleri Mahallesi’ndeki Bozkurtlar Sitesi de dahil olmuştu Üç bloktan oluşan sitedeki tüm bloklar yıkılacak beklentisine müteahhit firmadan yanıt geldi. 
 
FARUK BOZKURT’TAN AÇIKLAMA 
 
Bozkurtlar İnşaat Şirket Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Bozkurt, haber portalımıza söz konusu gelişmeye ilişkin bir açıklamada bulundu. 
 
Bozkurt, üç bloktan oluşan Bozkurtlar Sitesi’nin yapı denetim firmasının denetim ve gözetiminde tamamlandığını; verilen orta hasar kararına ilişkin süreci konut sahipleri ile birlikte yakından takip ettiğini vurguladı.
 
Site sakinlerini huzursuz eden hasar kaydına itiraz edildiğini de belirten Faruk Bozkurt, şöyle devam etti:

“Öncelikle şirketimize ait tamamlanmış yapıların hiçbirinde can kaybının yaşanmamış olması sevindirici bir durum. Ancak asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler zinciri millet olarak hepimizi üzdü. Bu vesileyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.
İlgili yapı denetim firmasının kontrolünde İnşaatı tamamlanan Bozkurtlar Sitesine yönelik orta hasara itiraz ettiğimizin de bilinmesini istiyorum. Biz hafif hasarlı olduğunu düşünüyoruz ve konunun takipçisiyiz”