Adana'da "Yerel Medya Buluşmaları" çerçevesinde gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş," Dezenformasyonla mücadele konusunu çok önemsiyoruz. Çünkü bu konu gerçekten bütün ülkeler için bir ulusal güvenlik meselesi ve özellikle sizler için gazeteciler için de çok büyük bir problem. Sosyal medyada daha fazla takipçi  beğeni kazanmak için sürekli bir dezenformasyonla yayan hesaplar var. Ve bu hesaplar gazetecilik mesleğini, bir şekilde baltalayıp bundan prim sağlamaya çalışıyorlar" dedi.

Adana'da, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği işbirliğinde "Yerel Medya Buluşmaları-2022" çerçevesinde dezenformasyonla mücadele konulu panel gerçekleştirildi. Panelin açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Ali İmran Turgut, dezenformasyonla mücadele merkezinin hayata geçirildiğini ifade etti. Turgut, "Değerli basın mensupları gerçeğin peşinde koşarak ortaya koyacağınız hassasiyet ve özveri ile bilgi terörünü yenmemizde dezenformasyonla mücadelemizde en önemli güç kaynağımız olacaksınız. Göstermiş olduğunuz hassasiyet ve özveri her zaman şükranla anılacaktır" dedi.

"Dezenformasyonla mücadele konusunu çok önemsiyoruz"

Avrupa Birliği ülkelerinde, Asya ülkelerinin bir kısmında da dezenformasyonla mücadele merkezleri kurulduğunu aktaran Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, "Bu yapılar bu dezenformasyon dediğimiz hadiseyi, bu yeni çağın, yeni zamanın kodlamasıyla dezenformasyon diyoruz. Yalan haber demiyoruz artık. Bu meseleyle mücadele konusunda hem kamuoyunun hem medyanın hem özel sektörün hem üniversitelerin bir araya gelip bir şekilde bu meseleleri nasıl çözebiliriz? Yolları ne olabilir? Birlikte nasıl bununla mücadele edebiliriz? Daha sık konuşmamız gerekiyor. Biz bu bilinçle başlayacağız. Daha 4 ay oldu kurulalı. Ama dezenformasyonla mücadele konusunu çok önemsiyoruz. Çok ciddiye alıyoruz. Çünkü bu konu gerçekten bu dönemin bütün ülkeler için, bütün devletler için bir ulusal güvenlik meselesi ve özellikle sizler için gazeteciler için de çok büyük bir problem" diye konuştu.