Özel Güney Adana Hastanesi’nin kapanacağı duyumu üzerine, hastane çalışanları ve hekimlerinin hak kaybı yaşama endişeleri olduğunu duyan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, yetkililerin çalışan mağduriyetini önlemek için ve o bölgedeki halkın yakın hastane ihtiyacını gözeterek önlem alınması gerektiğine söyleyerek ''Hekimlerin ve sağlık emekçilerinin haklarının takipçisiyiz. Kimse hekimleri ve sağlık emekçilerini mağdur etmeyi aklından geçirmesin'' dedi.

HASTANE HAYALETE DÖNMÜŞ

Adana’nın güney mahallesinde bulunan Özel Güney Adana Hastanesinin çok geniş bir kesime hizmet verdiğini de belirten Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Figen Doğan Güneş ile birlikte incelemelerde bulunmak için geldikleri hastanenin, adeta hayalete dönmüş olduğunu söyledi.

ÇEVRE ESNAFI DA ZARAR GÖRÜR

Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Hastane bu bölgedeki hastalarımıza hizmet veriyor, burada hastane olmaması düşünülemez. Sadece hastalar da değil, hastane kapatılmasının çevrede bulunan esnaf ve eczanelerin de mağduriyetine yol açacaktır. Pahalılığın boy gösterdiği bu dönemde insanların ticari yönden de daha büyük sıkıntılar yaşamasına neden olacaktır. Bu çevrede yaşayan insanların hasta olduklarında gidecekleri herhangi bir hastane yok. Hastanelerin kapanması çağdışı bir durumdur. Toplumun sağlık ihtiyacı hastaneler kapatılarak değil, modernize edilerek karşılanır. Hastaneler milli bir servettir, ziyan olmamalıdır. Umuyoruz ki burası tekrar bir hastane olarak hizmet vermeye devam eder. Bu değer yok olmaktan kurtulur.” diye konuştu.