Caddede karşıya geçen yayanının ölümüne neden olan CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ağabeyinin damadının ehliyetine alkolden el konulduğu ortaya çıktı. 

GEÇTİĞİMİZ ay yolun karşına geçmek isteyen 4 çocuk babası Hakan Erdoğan’a (49) çarparak ölümüne neden olduktan sonra kaçan ve 2 gün sonra yakalanan CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ağabeyinin damadı Ali Karan’ın ehliyetine alkol kullanmaktan dolayı el konulduğu ortaya çıktı. 2019 seçimlerinden sonra işçi olarak çalıştığı belediyenin hafriyat alanının sorumluluğuna getirilen Ali Karan’ın emniyetteki ifadesinde polisin “Ehliyetiniz nerede?” sorusuna “Benim ehliyetime 6 ay önce Çatalan tarafında alkol denetlemesi sırasında alkollü olduğumdan dolayı el konulmuştu. Şu an ehliyetim yok” dediği belirlendi. 

Ali Karan, Hakan Erdoğan’a yardım etmek yerine olay yerinden kaçmıştı. 
 

Bu arada Erdoğan ailesi adına açıklama yapan Hakan Erdoğan’ın evli kızı Kübra Coşkun, “Belediye Başkanı Zeydan Karalar, olaydan sonra bizimle ilgileneceğini söyledi ama kimse ilgilenmedi. Davamızdan vazgeçmemizi istiyorlar biz sonuna kadar davamızın arkasındayız. Bir de utanmadan bize ‘Kimsesiz’ diyorlar. Babamı öldüren o kişinin cinayetten yargılanmasını istiyoruz. Babam alkollü sürücünün kurbanı oldu. Eğer vurduğunda hastaneye götürmüş olsaydı belki de şimdi babam hayatta olacaktı” diye konuştu.