Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da AKP'nin kalesi olarak görülen ilçelerden biri olan Sultanbeyli'de vatandaşlarla buluştu. Kürsüye gelen Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin"Buradan ilan ediyoruz, adayımız Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'dur" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, AKP'nin İstanbul'da en çok oy aldığı ilçelerin başında gelen Sultanbeyli'de partilileriyle buluştu. Davutoğlu'nun miting yaptığı alana, "Yüzde 50 oyu bir kere aldın, bir daha alırsın. Adayımız Ahmet Davutoğlu"pankartı asıldı.

Mitingin açılış konuşmasını yapan Gelecek Partili İsa Mesih Şahin, "Buradan ilan ediyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız genel başkanımız Ahmet Davutoğlu'dur" dedi.

Mitingde, engelli vatandaşlar için özel yer ayırtıldığı belirtildi.

Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile birlikte daha dün "İktidar bizi eleştirirken altı farklı bileşenden ne çıkacak diye soruyor. Anlamıyorlar. Gerçekten en büyük gücümüz altı farklı bileşenin bir masa etrafında toplanmış olur. Ve biz bu tereddütsüz bunu gerçekleştiriyoruz. En büyük gururumuz da Tanzimat'tan bu yana modernleşme tecrübemizde ürettiğimiz her siyasi akımın temsilcileri tarafından gerçekleştiriyoruz. Kendilerinin ise örtülü bir masası var. İlişkileri berrak değil, şeffaf değil. Bizim ne yaptığımız belli. Acaba Erdoğan ve Bahçeli kapılar arkasında neyi konuşuyorlar biliyor muyuz? Kurmayları biliyor. Mafyalar organize suç örgütleriyle anılan insanlarla ilişkiler, her gün daha önce Türkiye'nin en büyük düşmanı ilan edilen yabancı güçlerin ülkelerin şimdi en büyük dost halini bilmesi hangi dinamiklerin eseri? Şeffaf olmayan hiçbir şey kalıcı değildir. Biz şeffaf bir masa kurduk. Hepimizin adı belli, geçmişi belli, geleceği belli. Gizlediğimiz, sakladığımız, örttüğümüz bir şey yok. Ama onlar bir seçim kazanmak için kırmızı bültenle aranan bir teröristi televizyonlara çıkardılar bu tarih hafızasında duruyor" diye konuşmuştu.