Başvuruları başlayan bekçi, zabıta, itfaiyeci, hizmetli, temizlik personeli, şoför, sekreter gibi kadrolarda istihdam edilecek personel alımıyla ilgili bilgilere şu şekilde ulaşabilirsiniz:

Başvurular için belirlenen genel şartlar şunlardır:

  1. Türk Vatandaşı Olma: Başvuracak adayların Türk vatandaşı olmaları gerekmektedir.

  2. Kamu Haklarından Mahrum Olmama: Başvuru yapacak adayların kamu haklarından mahrum olmamaları gerekmektedir. Bu durum, adayın kamu görevine girmesine veya kamu görevinden çıkarılmasına engel teşkil etmemelidir.

  3. Suçlardan Mahkûmiyet Durumu: Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen süreler geçmiş olsa bile, kasten işlenen suçlardan bir yıl veya daha fazla hapis cezası almamış olmak gerekmektedir. Ayrıca, devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık gibi suçlardan mahkûmiyet bulunmamalıdır.

  4. Askerlik Durumu: Erkek adaylar için askerlik durumu göz önünde bulundurulur. Başvuracak erkek adaylar askerlikle ilgisi bulunmamalı, askerlik çağına gelmemiş olmalı veya askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmalıdır.

  5. Sağlık Durumu: Görevin devamlı yapılmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel bulunmamalıdır.

  6. Diğer Başvuru Şartları: İlgili ilanlarda belirtilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını da taşımak gerekmektedir.

Başvuruların nasıl yapılacağı ve hangi illere personel alımı yapılacağıyla ilgili daha detaylı bilgilere, ilgili kurumun resmi internet sitesinden veya yayımlanan ilanlardan ulaşabilirsiniz. Başvuru sürecinde ilan edilen tarihleri ve belgeleri titizlikle takip etmek önemlidir.

İŞKUR üzerinden bekçi, zabıta, itfaiye, temizlik, hizmetli ve işçi alımı için: https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/