Ev sahipliğini Platform üyesi Mehmet Çakmak’ın yaptığı toplantıya ilçe Kaymakamı Selami Alper ÖZKAN, Belediye Başkanı Necip Topuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Magarsus Antik Kenti kazı başkanı Fatih Ercan, kurum amirleri, STK temsilcileri, Platform başkan ve üyeler katıldı.

Platform başkanı Teyfik Kısacık, oluşturdukları platformun ortak paydasının Karataş olduğunu belirterek, “Karataş için zamanında yapılamamış veya unutulmuş olan tüm eksiklikleri gün yüzüne çıkartıp, uygulamaya geçirilmesine çalışıyoruz. Bugün burada özellikle İl Turizm Müdürümüz bulunmaktadır. Karataş Turizminin geliştirilmesi, yeni yatırımların yapılması ile ilgili destek vereceklerine inanıyorum. Bugün gündem maddemiz sadece turizm olacaktır.” dedi. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Karataş'a kazandırılmak üzere bir ücretsiz halk plajı projesinin olduğunu, içerisinde güneşlenme alanlarının bulunduğu, karetta karettaların bakım alanlarına kadar düşünüldüğü çok amaçlı kompleks şeklinde çalışmanın bulunduğunu bildirdi. Karataş için yapılacak kültür ve turizmin gelişimine yönelik projeler önümüze geldiğinde hep birlikte çaba göstereceklerini vurguladı. 

Karataş Kaymakamı Selami Alper Özkan “Adana’dan gelerek bu toplantıya katılan İl Kültür ve Turizm Müdürümüze, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanına ve diğer tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Kültür ve Turizm Plotformunun ilçemiz için gösterdiği çabaya her zaman destek olacağımızın da bilinmesini istiyorum.” dedi.Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, doğal site alanı ve ramsey sözleşmesi yapılacak proje ve çalışmalarda hareket alanımızı kısıtlamaktadır. Çevremizi ağaçlandırmak üzere daha önce zeytin şuan limon ağaç fidanları dağıtıyoruz. Yakın zamanda çeşitli kurumlarla olduğu gibi Çukurova Üniversitesiyle ortak olarak gerçekleştireceğimiz projemiz bulunmaktadır. Karataş’a büyük bir katma değer sağlayacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bağlantılı Su Ürünleri Kooperatifinin destekleriyle de yakın zamanda ilçemize bir liman kazandıracağız.” dedi. Başkan Topuz, Karataş’ın patentli yerel ürünü olan kıddesin, Antalya’da yapılacak olan patent enstitüsünde tanıtımını yapacaklarını, ayrıca Karataş Havyarının patentini alıp, markalı bir ürün haline getireceklerini belirtti.Daha sonra katılımcılar Magarsus Antik Kenti çalışma alanını ziyaret ederek kazı çalışmalarını yerinde incelediler, kazı başkanı Fatih Ercan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.