Yüreğir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Acıları paylaşarak azaltacağız” dedi.

Yüreğir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından tüm birimleriyle başlattığı yardım seferberliğini afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında kararlılıkla sürdürüyor.

Depremin ardından hızlı şekilde koordine olarak arama kurtarma ekiplerini bölgeye gönderen, başlattığı yardım kampanyası ile ihtiyaçların karşılanması noktasında büyük emek sarf eden, seyyar duş, seyyar tuvalet, soba gibi en önemli ihtiyaç malzemelerinin üretilerek bölgeye sevk edilmesini sağlayan Yüreğir Belediyesi, bir yandan da hem ilçedeki hem de afet bölgesindeki depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Belediyenin tesislerinde konaklayan depremzedelerin yemek ve barınma ihtiyacını karşılayan Yüreğir Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri ile de kapı kapı gezerek, gıda, sağlık, bakım ve psikolojik destek hizmeti veriyor. Acil ihtiyaçları da yardım tırları ile bölgeye sevk ederek depremzedeleri yalnız bırakmıyor.

Yapılan çalışmalara yönelik değerlendirmede bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Depremin ilk gününden itibaren yoğun bir seferberlik halindeyiz. Hem ilçemizde hem bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Acıları paylaşarak azaltacağız. Yaralarımızı birlikte saracağız. Bu süreçte bizimle beraber seferber olan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Hepimize tekrar geçmiş olsun” diye konuştu.