Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ahmet Suntur, bu dönem mevsimsel gribin çok daha şiddetli hale geldiğini belirterek toplu yaşam alanlarında herkesin maske takmalarını, kalabalık ortamlarda bulunmamalarını, korunma kurallarına uymalarını söyledi.

MEVSİMSEL GRİP BAZI KİŞİLERDE DAHA UZUN SÜRÜYOR

Dünya genelini olumsuz etkileyen Kovid-19 virüsünden korunmak için takılan maskenin, izole yaşam ve sağlanan hijyenin mevsimsel grip vakalarını en aza indirdiğini hatırlatan Dr. Ahmet Suntur, yaptığı yazılı açıklamada “Geçtiğimiz salgın sürecinde varlığı en aza inen mevsimsel grip, bu dönem daha şiddetli hale gelmiştir. Yaptığımız gözlemlerde ilaçla yada ilaçsız bir hafta da geçen mevsimsel grip, artık daha uzun sürmekte, gribe yakalanan kişilerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Bu yüzden toplu yaşam alanlarında herkesin korunma yöntemlerine uyması gerekmektedir. Okul servislerinde, tenefüslerde, otobüs, metro, devlet dairelerinde kısaca kalabalık olan her yerde en etkili koruyucu yöntem olan maske mutlaka takmalıdırlar. Sık ve etkili el yıkama alışkanlığı gibi hijyenik kurallara uymalılar. Yeterli taze ve doğal sebze ve meyve tüketmeliler. Bol sıvı tüketmeliler. Evler sürekli havalandırılmalıdır. Mümkünse selamlaşma ile yetinmeli, öpüşmemeye özen gösterilmelidir.” dedi.

Dr. Ahmet Suntur, Nefes alma zorluğu, yüksek ateş, boğazda yanma hissi, yutarken ağrı hissi, nadiren kusma, geçmeyen öksürük, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, baş ağrısı, aşırı halsizliğin gribin belirtisi olduğunu ifade etti.