Dünyanın her kıtasından iş insanlarını buluşturan MÜSİAD EXPO, 2-5 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, bu dev organizasyona Adana’dan 8 şirketin stantla katılacağını açıkladı.  

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD EXPO, bu yıl kapılarını 19'uncu kez açacak. Türkiye ve bölgenin en kapsamlı karma ticaret fuarı olan MÜSİAD EXPO'da ticari diplomasi alanında birçok etkinlik de düzenlenecek.Söz konusu etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası İş Forumu (IBF) ise bu yıl "Gıda güvenliği ve Neslin Muhafazası" temasıyla ziyaretçilerini ağırlayacak.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, fuar için kapsamlı ve titiz bir çalışma yürütüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ticari diplomasinin kalbi olarak konumlanan MÜSİAD EXPO 2022 çerçevesinde düzenlenecek Uluslararası İş Forumu ve çeşitli etkinliklerle; Türkiye’nin üretim ve ihracat ekseninde sahip olduğu gücü tüm dünyaya duyuracağız. MÜSİAD EXPO 2022’de bu yıl, D-8 büyükelçilerinin katılımıyla özel bir etkinlik düzenlenecek. Bu kapsamda mutabakat zaptı, MoU, imza töreni de yapılacak. Salgının ardından bu yıl üretim, ihracat ve iş birliği stratejileri açısından çok daha katma değerli bir sürece imza atacağız. 124 ülkeden ziyaretçi akını bekliyoruz. Avrupa, Asya, Sahra altı Afrika ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika yani MENA bölgesinden ciddi bir katılım olacağını öngörüyoruz. Azerbaycan, Rusya, Çin, Katar, Suudi Arabistan, Fas, Endonezya, Nijerya, Pakistan, İran ve Cezayir başta olmak üzere farklı 50 ülkeden alım heyeti ağırlayacağız" 

KAVAK’TAN ‘ZİYARET EDİN’ ÇAĞRISI

MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, bu dev organizasyona en fazla stantla katılan şehirler arasında Adana’nın da yer aldığını belirterek, “Bu yıl MÜSİAD EXPO’da 8 şirketimizin standı yer alacak. Farklı sektörlerde çok başarılı çalışmalara imza atan şirketlerimize şimdiden başarılar diliyorum. Yeni fırsatlara kapı açan, ikili iş görüşmelerinin yapılabileceği, yeniliklerin yerinde görülebileceği MÜSİAD Ticaret Fuarı boyunca bizler de orada olacağız. Ayrıca bu dev organizasyona üyelerimizin ziyaretçi olarak da katılarak yararlanmalarını öneriyorum” dedi. 

Dünyadan yüzlerce marka ve binlerce iş insanını buluşturan MÜSİAD EXPO 2022’ye Adana’dan Adanus Plastik, Altek Yapı, Akhan Un (Azim Un), Beta Gıda, Euphrates Machinery, Kocabey Makina, Marka Su (Dalga Su) ve Sunar Mısır, stantla katılacak.