Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkisi altına alan deprem sebebiyle üniversitelerde online (uzaktan eğitim) kararı alınmıştı. 

 

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve tüm Türkiye'yi derinden sarsan deprem sonrası üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınmıştı. Milyonlarca üniversitelinin beklediği açıklama YÖK Başkanı Özvar tarafından yapıldı. Özvar, "Bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, Nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.
 

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM Mİ OLACAK?

 
YÖK Başkanı Özvar, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda  öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini bildirdi. Özvar, "2022-2023 döneminin uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar dönemi ile sınırlı olmakla ilgili bazı kararlar alındı. Alınan kararlar Nisan ayı ile tekrar değerlendirilecek. Hibrit eğitim sistemi değerlendirilecek" dedi.
 
Bu arada Çukurova Üniversitesi öğrencilerinden yüz yüze sınav iddiası ve tepkisi geldi. Adana afet bölgesi ilan edilmesine ve yüzlerce binanın ağır hasarlı olmasına rağmen Çukurova Üniversitesi sınavlarını yüzyüze yapma kararı aldığı ileri sürülürken bu yetkinin YÖK’te mi yoksa üniversite yönetiminde mi olduğu tartışılıyor. 
 
İddia doğruysa binlerce öğrencinin barınma sorunu kısıtlıyken neden böyle bir karar alındığı merak ediliyor.
 
Çukurova Üniversitesi öğrencileri, Nisan ayında yapılacak sınavların yüz yüze yapılması iddiasına ilişkin "Adana’da meydana gelen depremlerden dolayı bir çoğumuzun kaldığı öğrenci evleri hasarlı durumda, can güvenliğimiz için sınavların ertelenmesini yada online yapılmasını talep ediyoruz" denildi.
 
Öğrencileri yayınladıkları açıklama metnini CİMER ve üniversite rektörlüğüne de gönderdi. Ayrıca öğrenciler tepkilerini #ÇukurovaÜniversitesi etiketiyle sosyal medya üzerinden de dile getirdi.