ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs’ta yapılan seçimde 5,17 oy aldı. Oğan, bugün cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda hangi adayı destekleyeceğini açıklayacak.

Oğan, “Ümit Bey'le dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil” dedi.

Kılıçdaroğlu ile Oğan'ın hafta başında gizli bir toplantı yaptığını belirten Saymaz, “Bu  görüşme gizli tutuldu. Kılıçdaroğlu, önceki gün Özdağ'ı Zafer Partisi'nde ziyaret etti. Ziyarette herhangi bir teklifte bulunmadı. Dolayısıyla Özdağ memnun kalmadı” diye yazdı.

Saymaz, Oğan ile Özdağ'ın hangi ittifaka destek vermek veya bir ittifaka destek verip vermemek noktasında görüşlerinin ayrıştığını, Oğan'ın Erdoğan'ı desteklemeyi savunduğunu, Özdağ'ın tarafsız kalmayı önerdiğini kaydetti.

Oğan, Özdağ'la farklı düşündüklerini reddetmeyerek, şunları söyledi:

“Ümit beyle tüm süreci istişareyle götürüyoruz. Hatta farklı şeyler düşünsek de istişare ediyoruz. Aramızda sıkıntı yok. Her şeyi konuşuyoruz. Sadece Ümit beyle değil, diğer arkadaşlarla da… Ümit beyle dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil.”

“Bugün açıklayacağınız karar aynı olmayabilir mi?” sorusuna Oğan, “Farklı düşünebiliriz. Aynı düşünmek zorunda değiliz. Tamamı aynı tavrı destekleyecek diye bir şey yok” yanıtını verdi.

Oğan, “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile yaptığınız görüşmelerde size bir teklifte bulunuldu mu?” sorusunu da “İkisine de ‘Sizden şunu istiyorum' diye bir teklifle gitmedim. İlkeler bazında konuştum. Dolayısıyla, anlaşacağım ve destekleyeceğim tarafla ilgili ilkeler bazında karar vereceğim. Asla ‘Şunu aldık, şunu verin' olmayacak. Beni birçok şeyle suçluyorlar. Benim öyle bir talebim ve niyetim yok” şeklinde yanıtladı.

Karar verirken hangi ölçüye göre hareket edeceği sorusuna da, “Gelecekte Türkiye'yi yönetme ve bir krize sokup sokmama, ülkenin bu seçimi kazasız belasız atlatıp atlatamaması, sonrasında yönetim krizinin oluşup oluşmaması” yanıtını verdi.

"Bu ifadeler Oğan'ın, mecliste çoğunluğu Cumhur İttifakı aldığı için Erdoğan'a destekleyeceği kanaatini pekiştiriyor" denildi.