Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden sonra  durdurulan inşaat çalışmaları, yasadışı olduğu gerekçesiyle mühürlenen bir inşaatta göstere göstere devam ediyor. Adana, Karslılar Mahallesi‘nde maalesef bu rezalet yaşanıyor ve dur diyecek bir kamu gücü aranıyor. 

Çukurova ilçesi, Karslılar Mah., 8440 Ada, 1 parselde (Karslılar Mahallesi YSE Caddesi No: 22/28) belediyenin mühürlemiş olmasına karşın inşaat çalışmaları tam hız sürüyor. 

Belediyeye yapılan şikayetler sonucu mühürlenmesine karşın inşaatta kurulan iskelede yapım çalışmalarının devam ettiği açıkça görülüyor. 

Çukurova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 31 Ocak 2023 tarihinde kaçak inşaat tesbitinde bulundu, durdurulmasını istedi. Ancak inşaat sahibi Özkan Şimşek yapının etrafına branda çekerek yasağa uymamak suretiyle çalışmalara devam etti. Hatta devam eden yapım nedeniyle vatandaştan özür içeren uyarı dahi asıldı. 
 

Yeni bir şikayet üzerine 14 Mart 2023 tarihinde üzere söz konusu inşaat Çukurova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından mühürlendi. 

Ancak belediyenin mühürü de bir fayda etmiyor. Henüz bugün çekilen fotoğraflarda inşaatın yangından mal kaçırırcasına gittikçe hızlandığı dikkati çekti. 

MADALYONUN İKİNCİ YÜZÜ DE VAR!

Bilindiği gibi Adana Valiliği, Kahramanmaraş merkezli iki depremin yaşandığı 6 Şubat Pazartesi gününden önce başlatılan ve yapımı süren inşaat çalışmaların durdurulması kararının da hiçe sayıldığı görülüyor.   

Devlet ve insanlar can derdini öncelemişken hem belediyeden mühürlü hem de yasak kapsamındaki bir inşaat nasıl olur da göz göre göre devam edebilir! 

Ayrıca söz konusu adresteki yapının betonarme ve statik projelerinin olmadığı da iddialar arasında.

Bu binayla ilgili Adana 7. Asliye Hukuk Mahkemesi 2022/364 tarihli kararıyla; söz konusu taşınmaz hakkında ‘üçüncü şahıslara devir ve temlikinin önlenmesi’ amacıyla tapu kaydına ihtiyati tedbir kararı koymuştu.