Pozantı'daki bazı çok katlı binalarda incelemeler yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, "İşçilikten kaynaklı ufak-tefek sorunların haricinde hasarlı denecek bir yapı" yok açıklaması yaptı.

Aslen Pozantılı olan Prof. Dr. Hasan Yıldırım, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin etkisinin ilçede de hissedilmesinin ardından Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın ricası üzerine çok katlı binalarda yaptığı inceleme sonrasında, yüreklere su dökecek açıklamalar yaptı.

"HEMŞERİLERİMİZİN İÇİ RAHAT OLSUN"

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın ricası ile çeşitli binalarda inceleme yapan Prof. Dr. Yıldırım, işçilikten kaynaklı küçük çaplı sorunların olduğuna dikkat çekti. 

Bu durumu sosyal medya hesabından paylaşan Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Pozantı’mızın yetiştirdiği değerli evladı kıymetli Dostum İTÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yıldırım ricamızı kırmadı ve Pozantı’da depremin etkisi ile kısmi sorunların olduğu bazı binalarda birlikte teknik inceleme yaparak istişarelerde bulunduk. İçimizi rahatlatıcı tespit ve açıklamalarından dolayı kıymetli hocamıza teşekkür ediyoruz. Allah’a hamd olsun Pozantı’da işçilikten kaynaklı ufak-tefek sorunlar hariç hasarlı denecek bir yapımız yok" diyerek, vatandaşlara rahat olmaları çağrısı yaptı.